18 / 07 / 2024

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Son dönemlerde ürünlere gelen zamlardan 'et kesimleri' de etkilendi. üreticiyi ve tüketiciye zor dönemler yaşatan enflasyon ile mücadele zorlaşıyor. Karkas kesim fiyatları Yüzde 30 zamlanarak 167 TL'ye çıktı.




BİR YILDA YÜZDE 140 ARTIŞ

Dünya'nın haberine göre; ortalama yükseliş geçtiğimiz aya oranla yüzde 21,2, geçen eneye göre ise yüzde 140,1 oldu. Kuzu karkasta da ortalama ücret 146,03 TL oldu.  Bu üründe geçen aya göre değişim oranı yüzde 14, geçen seneye göre ise yüzde 100,7 oldu.

Fiyatlardaki yükseliş maliyetlerden kaynaklanırken 160 TL seviyesindeki rakamlar üretici açısından maliyeti şimdilik idare eder durumda değerlendirme yapıldı. Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Başkanı Ahmet Yücesan, 160 liranın üzerini üreticinin de köpük olarak değerlendireceğini belirterek, bu 
rakamların bugün için maliyetleri kurtarmış göründüğünü vurguluyor.

Rekor üstüne rekor kırıyordu! Şimdiki fiyatı 167 TL oldu!

Öte yandan, et ithalatıyla alakalı de bilgi veren Ahmet Yücesan, bu konuda siparişlerin verildiğini ve imzaların atıldığını söyledi, Ramazan haftasına kadar 8-9 bin ton seviyelerinde karkasın Türkiye'ye gelmiş olacağını söylüyor. Kendilerinin ithalata müdahil olmadıklarını söyleyen Yücesan, ithalatı ESK'nın yapacağını,
 sanayicinin ise oradan talep edeceğini, ithal etin ücretinin yerli üreticinin üretimini engellemeyecek, mağdur etmeyecek şekilde belirleneceğini ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön