18 / 05 / 2024

Re/Max Fikir ve Proje Yarışması'nda kazananlar belli oldu!

Re/Max Fikir ve Proje Yarışması'nda kazananlar belli oldu!

Yüzlerce üniversite öğrencisinin projeleri ile katıldıkları yarışmada, Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Cem Sarı üç ayaklı "Evim Evim Güzel Evim" projesi ile birincilik elde etti



RE/MAX Türkiye tarafından, üniversite öğrencilerinde gayrimenkul sektörü ile ilgili farkındalık yaratmak ve genç beyinlerin yaratıcı fikirleri ile sektöre yeni soluklar katmak amacıyla düzenlenen Üniversitelerarası Proje ve Fikir Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin projeleri ile katıldıkları yarışmada, Yıldız Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Cem Sarı üç ayaklı "Evim Evim Güzel Evim" projesi ile birincilik elde etti.

Bu yılki RE/MAX Fikir ve Proje Yarışması'nda, finale kalan 13 projenin sunumu, RE/MAX Akademi salonunda, üst düzey yöneticilerden oluşan jüri karşısında öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Yapılan sunumlar sonucu, jürinin oylarıyla birinciliği 290 puan ile  Cem Sarı elde etti. Sarı, hem iphone hem de RE/MAX Türkiye'de staj yapma imkanı kazandı. Yüksek lisans öğrencisi olan Cem Sarı'nın üç bölümden oluşan projesinin ilk bölümünde, üniversite öğrencilerinin eğitimlerini sürdürürken, kendilerine en yakın RE/MAX ofislerine bağlı olarak yeni gayrimenkul portföyleri araştırarak, sisteme kazandıracakları interaktif bir iş modeli önerisi yer alıyor. Projenin ikinci bölümünde, dokunmatik ekranların yer aldığı cafe-ofis konsepti öneriliyor. Üçüncü bölümde ise, potansiyel müşteriler için, bilgisayara bağlandığında internet aracılığı ile kendini güncelleyebilen portföylerin ve diğer bilgilerin yer aldığı USB stickerlar geliştiriliyor.

Bu yılki yarışmada, 252 puanla ikinci olan Selçuk Çelik ve 203 puanla üçüncü olan Akif Güneş de video kamera ve dijital fotoğraf makinesi ödüllerinin yanı sıra, RE/MAX Türkiye'de staj yaparak projelerini hayata geçrime fırsatını yakaladılar. 1997 yılında Türkiye'de faaliyete geçen RE/MAX, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri ve projeleri ilk günden itibaren destekliyor. Bu anlayış çerçevesinde 2007 yılında hayata geçirdiği Üniversitelerarası Fikir ve Proje Yarışması ile üniversiteli gençleri sektörle tanıştırıp, hem onları sektöre kazandırıyor hem de onların taze fikirleriyle sektörün gelişimine katkı sağlıyor.


Geri Dön