29 / 04 / 2024

RE/MAX Hills ortaklarından yeni girişim: Kiraplus!

RE/MAX Hills ortaklarından yeni girişim: Kiraplus!

2015’te çıktıkları serüven, RE/MAX sayesinde onları büyük bir başarıya ulaştırdı. Bölgelerinde birinci olup, 2017’de “A Ofis” ödülünün sahibi oldular...



BUGÜN dünyada en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren RE/MAX, 105’in üzerinde ülkede yaklaşık 6 bin 500’den fazla franchising ofisine sahip. 115 binin üzerinde gayrimenkul danışmanı bulunuyor. 1973’te kurulan firmanın Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı yıl ise 1997. Şu anda ofis sayısı 270’den, gayrimenkul danışman sayısı ise 3500’den fazla. RE/MAX gayrimenkul danışmanları yıllık 18 işlem ortalamasıyla sektörde lider konumda bulunuyor. Girişimcilere yol göstererek, kariyer eğitimlerine katkıda bulunan firma, tüm bunların yanı sıra teknolojik yatırımları ve alt yapısıyla, çalışanların başarılı olmasındaki en büyük etken.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre, uzun yıllardan bu yana gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Altemur Yalçmalp ve Zühtü Eşiyok, İstanbul Avrupa Yakası’nda bulunan RE/MAX Hills’in kurucu ortaklarından. 2015 yılında da RE/MAX’ın sağladığı ortak bir girişim ile gayrimenkul sektörüne girmişler. İki ortak ile firmanın kuruluş öyküsünü ve projelerini konuştuk...

GÜVEN VERİYOR

Yalçınalp’ın düşüncesine göre, eğer bu sisteme katılmamış olsalardı bu noktaya gelmeleri 3-4 yılı bulabilirmiş. RE/MAX Akademi sayesinde, çalışanların kişisel ve gayrimenkul sektörüne yönelik eğitim almaları bu başarının arkasındaki nedenlerden en önemlisi. Yalçmalp, “Bir kez RE/MAX çatısı altına girdikten sonra, desteğin hiçbir zaman kesilmediğini yaşayarak görüyorsunuz. Bu sayede yenilikçi projeler geliştirebiliyor, adımlarımızı güvenle atabiliyoruz” diyor.

Ortaklar 2015 Temmuz’da Etiler’de faaliyete geçirdikleri RE/ MAX Hills’e önce üç kişi ile başlamış, daha sonra 32 kişilik bir ekip haline gelmişler. Üç yılın ardından İstanbul Beşiktaş Bölgesi’nde birinci, Avrupa Yakası Beyaz Bölge’de ikinci, İstanbul’da 140 ofis arasında dokuzuncu sırada yer almışlar. Bu başarılarından ve müşteri memnuniyetinden dolayı firma, 2017 yılında da “A Ofis” ödülünün sahibi olmuş.

"RE/MAX’m insana yaptığı yatırım ve eğitim sayesinde çok kısa sürede istenilen noktaya ulaşmak mümkün. Markanın bilinirliği ise en önemli etkenlerden biri" diyen Zühtü Eşiyok, “Tüm dünyada tanınan dev bir şirketin insanlar üzerindeki etkisi son derece pozitif’ diye ekliyor. Eşiyok, ‘RE/MAX’tan geliyorum’ denildiği zaman insanların güveninin arttığını söylüyor.

Yalçmalp ve Eşiyok, “Gayrimenkul sektörünü kısa vadede değerlendirmemek gerekiyor. Orta vadede şu anda ertelenen satın alma kararları, satışa dönüşecek ve sektör kendi içinde dengesini yeniden sağlayacak. Konut satın alma karan kısa süre için ertelenmiş olsa da ihtiyaç devam ettiği sürece iptal etmek mümkün olmayacaktır” diye belirtiyorlar.

YENİ GİRİŞİM "KİRAPLUS"

Ortakların üzerinde çalıştığı ve şu anda test aşamasında olan yeni bir girişimleri var. Ev sahibi ve gayrimenkul danışmanlarının güvenilir kiracı bulmalarına olanak sağlayacak “Kiraplus” platformu 27 - 29 Nisan arasında yapılacak RE/MAX Kongresi’nde tanıtılacak. Platform, Kredi Kayıt Bürosu'ndan alınan skorlar işlenerek, psikometrik testlerle kişilerin ne kadar güvenilir ve borçlarına ne kadar sadık olduğunu ölçen bir skorlama sistemi.

Altemur Yalçmalp kimdir?

E/MAX Hills kurucu ortağı ve iki brokerından biri olan Altemur Yalçınalp, 1971 Trabzon doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi ölümü’nü bitirmiş. 2002 yılında İMM Group şirketini kurmuş. Halen Investment, Marketıng /lanagement Group'a [MM] bağlı olarak faaliyet gösteren Remax tills'in Stadyum, e-marka ve Kiraplus girişimleri var.

Zühtü Eşiyok kimdir?

RE/MAX Hills kurucu ortağı ve diğer broker, Zühtü Eşiyok, 1971 Burdur doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü'nü bitirmiş. 1998-2005 yılları arasında dünyanın en büyük eğitim yayıncısı Pearson’da çeşitli pozisyonlarda görev almış. 2005 Mavıs’ta Investment, Marketıng Management Group (IMM) şirketlerine yönetici olarak katılmış.

 


Geri Dön