29 / 04 / 2024

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!

Yeniçağ TV'de dolarına gidişatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Remzi Özdemir, doların 20 TL'yi aşacağını söyledi ve tarih verdi.



Deneyimli ekonomist Remzi Özdemir, Yeniçağ TV yayınında doların gidişatını değerlendirdi.

Dolar kurunun 20 TL'yi aşacağını savunan Özdemir, şu ifadeleri kullandı:

"ABD FAİZ SİLAHINI KULLANACAK"

"Enflasyondan korkmayan tek ülke Türkiye. Ya böyle bir ülke, böyle bir yönetim anlayışı, böyle bir felsefe olabilir mi? Amerika yüzde 9 enflasyondan dolayı adeta alarma geçmiş durumda. Çılgınca faiz artışını konuşuyor. Ne yapabiliriz diye düşünüyor. 

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL yi aşacağı tarih!

Türkiye ne yapıyor? Türkiye hiçbir şey yapmıyor. ABD'deki bu enflasyon direkt Türkiye'yi ilgilendiriyor. Çünkü Amerika enflasyona karşı faiz silahını çekiyor. Yani dolar faizini yükseltiyor. Dolar faizi yükseldiği için dünyadaki bütün para birimleri değer kaybediyor. Euro bile değer yitirdi. Bizim Türk Lirası'nın nerelere geldiği ortada. 

Amerika'da 0.75 faiz artırımına kesin gözüyle bakılıyor. İnşallah 1 olmaz. Yükse Türkiye'nin her şeyi alt üst olur. Bu fiyatlarla doları tutmamız çok zor olur.

Ellerindeki bütün mermileri attılar. Ne yaptılar? Kur korumalıyı getirdiler. Kur korumalıda şu an 65 milyar dolar karşılığı bir para var. Ve benim aldığım bilgiye göre bankalarda yenilenme oranı git gide düşüyor. Yani insanlar artık yavaş yaavaş kur korumalıdan çekilmeye başadı. GES'i zaten hiç sayma. O fantastik bir üründü. Zorla sattılar, şimdi onu da kapattılar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön