18 / 05 / 2024

Reşat Lira’dan sonra Reşat Beşli de geliyor! Piyasada olacağı tarih açıklandı

Reşat Lira’dan sonra Reşat Beşli de geliyor! Piyasada olacağı tarih açıklandı

İstanbul Kuyumcular Odası, Reşat Beşli’nin, Darphane tarafından 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren piyasaya sürüleceğini açıkladı.



"Reşat altınlarına özellikle de Anadolu'dan büyük talep var. Reşat Lira'dan sonra Reşat Beşli'nin de orijinal kalıplarıyla yeniden üretilmesi hem piyasadaki olumsuzlukların önüne geçecek, hem de Reşat altınları ile ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağını düşünüyoruz. Tüm sektör adına Darphane yetkililerine bu talebimiz ile ilgili yakından ilgilendikleri ve olumlu yaklaşımları için teşekkür ediyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum”

REŞAT LİRA ALTIN NEDİR?

Çeşitli renk ve boyutlarda olan altınların bir türü de reşat altındır. Farklı boyutlarda ve farklı ağırlıklarda üretilir. Genelde tam altın ya da Cumhuriyet altını ile karıştırılsa da Cumhuriyet altını ile arasında birçok fark bulunuyor. Aralarındaki tek ortak özellik ise ikisinin de 22 ayar olması.

Osmanlı padişahlarından Sultan Beşinci Mehmet Reşat'ın tahta çıkışının 10. yılı anısına bastırıldığı günden bugüne kadar kullanılan bir altın türüdür. Reşat altının üzerinde Osmanlı tuğrası bulunur. Cumhuriyet altınında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün kabartması yer alır. Ayrıca reşat altın, her yerde kolayca bulunabilen bir tür olmadığı için fiyatı cumhuriyet altınına göre daha yüksektir.

Reşat altın çeşitleri

Farklı model, farklı boyut ve ağırlıklar arasında hangi amaçla kullanılacağına göre Reşat Altın tercih edilebilir. Yarım reşat, Reşat lira, Çeyrek reşat, İki buçukluk reşat ve beşli reşat türleri var.

Küçük reşat altınlar daha çok yatırım için alınsa da hediye vermek için de alınabiliyor. Kulplu modelleri de olan reşat altınlarının diğer altınlardan farkı defne yaprağı ve devlet arması olması. Beşi bir yerde olarak bilinen reşat altın da hem hediyelik hem de yatırım amaçlı alınır.

Reşat altının maddi değeri yüksek olduğu gibi nesilden nesile aktarılan manevi bir değeri de vardır.

Gram altın rekordan rekora koşarak baş döndürüyor! 2023 yılında altın bu kadar olacak!

TOKİ arsa kura sonuçları ne zaman açıklanıyor? TOKİ arsa kuraları ne zaman?

Vakıfbank’tan emeklilere 15 bin lira düşük faizli kredi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön