08 / 05 / 2024

Resmen açıklandı! O proje kapsamında hane başı 4500 TL verilecek! Hemen bakın!

Resmen açıklandı! O proje kapsamında hane başı 4500 TL verilecek! Hemen bakın!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar tarafından uzun süredir yapılan uyarılar sonunda dikkate alındı. 2019’da hayata geçirilen bina tespit çalışmaları hakkında önemli açıklamalar yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İSTON’un Yapı Laboratuvarı’nda düzenl



Hızlı tarama metoduyla beraber 2019’da bu yana riskli bina tespiti için analizler yapılıyor. Binaları için hızlı tarama isteyenler http://binatespitiformu.ibb.gov.tr/ adresi üzerinden ya da İBB Hizmet binasına vereceği dilekçe ile başvuruda bulunabilecekler.

HASARLI BİNA TESPİT ÇALIŞMALARI NASIL YAPILIR?

Belirlenen adresler üzerinden başvuruda bulunanlar için inceleme süreçlerini aktaran Gökçe, yöntemin 2019’dan bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte yürütüldüğüne değindi. Gökçe, PERA projesinin ülkemizdeki 6300 sayılı riskli yapıların belirlenmesine ilişkin mevzuatta yer alan bir adım olduğunu söyledi. Gökçe, mevzuat kapsamında riskli yapıların analizinin 60+30 gün  yani toplam 90 gün olarak yapıldığını ve 90 gün içerisinde tahliye ve yıkım kararı ile ilgili sürecin açıklandığını belirtti.

Resmen açıklandı! O proje kapsamında hane başı 4500 TL verilecek! Hemen bakın!

6306 sayılı yasa çerçevesinde vatandaşların oturduğu yapıların riskli çıkması durumunda evlerini boşaltmak durumunda kalacaklarını söyleyen Gökçe, bu nedenle birçok vatandaşın başvuru yapmak istemediğini aktardı. Buğra Gökçe, “Fakat hızlı bina taraması yöntemi bundan bir önceki adım olduğu için ve binayı direkt riskli yapı olarak kodlamadığından insanlarımız açısından bir fikir veren, öğüt veren ve bundan sonraki aşamayı hem belediyelere hem insanlara yol gösteren harita olarak da önüne koyan bir içerik taşıyor” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön