19 / 05 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Resmi Gazete'de yayımlandı! İkinci el sıfır araç fiyatlarını geçemeyecek

Sıfır ve ikinci el araç piyasasında son dakika gelişmesi... 2. el araçlar sıfır fiyatından yükseğe satılamayacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat internette satılan ikinci el araç fiyatının, sıfır fiyatını geçemeyeceğini açıklamıştı.



‘Temmuz-ağustos gibi fiyatlarda dengelenme göreceğiz’
Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, internette satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini dile getirdi.

Habertürk’ün aktardığına göre Bolat, şunları dedi: “Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz.”

Bugün sabah saatlerinde Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı ve otomobil fiyatlarını dengelemek için alınan kararlara göre de sıfır otomobil alanların araçlarını ilk altı ay içerisinde ya da altı bin kilometre dolmadan satamamaları kuralının süresi 2024’e kadar uzatılmıştı.

Ayrıca, ‘ticari faaliyet olduğu değerlendirilen’ bireysel satışlar da tedbir kapsamına alınmıştı. Yani artık bireysel satıcılara da para cezası uygulanabilecek.


Geri Dön