07 / 05 / 2024

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

Cumhurbaşkanlığı’nın 2023-2025 zaman dilimine ait bütçe çağrısı konulu tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…



'KISA SÜREDE TAMAMLANABİLECEK PROJELERE ÖNCELİK'

2023 senesi yatırım programı hazırlıklarında; 2023-2025 dönemi Orta Vadeli Program'da yer almış olan amaçlar, politikalar, öncelikler ve mali neticesinde esas alınacağı bununla birlikte Orta Vadeli Program ile uyumlu olmak kaydı ile kamu idarelerinin stratejik planlarının da hazırlıklarda dikkate alınacağı son derece önem ile vurgulandı. Genelgede, "Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde de; devam etmiş olan öncelikli projelerden en kısa zaman zarfında tamamlanabilecek olanlara öncelik verilecektir. Tasarruf tedbirleri kapsamı dahilinde zorunlu haller dışında 2023 senesi yatırım programına yeni proje alınmayacaktır. Mevcut kamu sabit sermaye stokundan azami kapasitede faydalanabilmek için gerekli olan bakım ve onarımlara önem verilecek, vatandaşlarımızın acil bir şekilde ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan bir şekilde hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecektir" şeklinde konuşuldu. 

Genelgenin ek bölümünde ise, 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'ne yer verildi. 81 sayfalık yayımlanan rehberde, 2023-2025 zaman dilimi yatırım politikasının genel çerçevesi, yatırım programı hazırlanma süreci ve uygulanacak esaslar da 2023-2025 dönemi kamu yatırım politikasının öncelikleri, proje türleri ve proje parametrelerinin detayları verildi.

Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte 2023-2025 dönemi yatırım programı genelgesi

En düşük emekli maaşı 5 bin lira! Asgari ücret 7 bin 500 lira! Rakamlar bir bir ortaya çıkıyor! Çalışan herkes bu habere

Küçük yatırımcılar için tehlike çanları çalıyor! Ekonomistler birer birer uyardı!  Yatırım yapacaksanız hemen bu habere

TOKİ son dakikada başvuru şartlarına bir yenisini ekledi! Bu koşul mutlaka aranacak! Hemen buna bakın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön