27 / 04 / 2024

Retaj Royale Istanbul Hotel kapılarını ziyaretçilere açtı!

Retaj Royale Istanbul Hotel kapılarını ziyaretçilere açtı!

Katar'ın ve Körfez Bölgesi'nin en büyük turizm yatırım gruplarından olan Retaj Hotels & Hospitality'nin yeni oteli Retaj Royale Istanbul Hotel, törenle kapılarını ziyaretçilere açtı




     Yapılan açıklamaya göre, İslami modelde yönetilen Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı Deluxe oteli olan Retaj Royale Istanbul'un açılışı dolayısıyla bir tören düzenlendi. 

     Basın toplantısında konuşan Retaj Hotels & Hospitality Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mohammed Bin Johar Al Mohammed, Türkiye'nin son dönemde kazandığı başarılar sayesinde uluslararası anlamda kendini kanıtladığını ve bundan dolayı Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti. 

     Türkiye'nin şu anda özellikle turizm ve inşaat sektörlerinde oldukça güçlü bir konumda olduğunu vurgulayan Johar, Türkiye'deki otel yatırımları çerçevesinde stratejik ortaklıklara açık olduklarını da dile getirdi. Türkiye'de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Johar, ''Bizi farklı kılan otelcilik anlayışımız, otellerimizde İslami modele uygun hizmetlerin yer almasıdır. Otelimiz, sosyal hayatlarında İslami açıdan hassasiyetleri olan misafirlerimize özel bir iş oteli olarak tasarlandı. Bu tip hizmet konusunda dünya çapında yoğun talepler aldığımız için otel zincirimizi de bu anlamda kurma ve genişletme kararı aldık'' diye konuştu. 

     

     -''Önümüzdeki dönemde Bursa'da da yatırım planlıyoruz''- 

     

     Orta Doğu, Körfez Ülkeleri ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden bu hassasiyete sahip misafirleri ağırlamayı hedeflediklerini kaydeden Johar, ''Retaj Hotels & Hospitality, Katar'daki İslami modelde yönetilen oteller sıralamasında birinci, tüm otellerin yer aldığı sıralamada ise ikinci sırada yer alıyor. Önümüzdeki dönemde, İstanbul'un yanında Bursa'da da yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz'' bilgisini verdi. 

     

     -''Otel zincirimizi Türkiye'den başlayarak genişletmeye karar verdik''- 

     

     Retaj Hotels & Hospitality Üst Yöneticisi (CEO) Maagid El Saarany ise, bu yatırımı bir başlangıç olarak gördüklerini, önümüzdeki dönemde stratejik ortakları ile birlikte Türkiye'nin yanında diğer ülkelere de açılmayı hedeflediklerini belirtti. El Saarany, ''Geleneksel Arap misafirperverliğini dünya ölçeğinde profesyonel hizmet anlayışıyla yeniden yorumlayarak istihdam konusunda lider, turizm yönetimi grupları arasında ise önde gelen firmalardan biri olmayı hedefliyoruz. Türkiye, turizm alanında büyük bir potansiyele sahip. Bundan dolayı otel zincirimizi Türkiye'den başlayarak genişletmeye karar verdik. Retaj kendisini, müşterilerine sunduğu yenilikçi ve üstün kalitedeki hizmet ve servisleri ile turizm konusunda ayrıcalıklı bir uzmanlığa sahip sektöründe önde gelen dünya çapında bir şirket olarak konumlamaktadır'' şeklinde konuştu. 

     Açılış törenine, Türkiye'den ve yurt dışından çok sayıda davetlinin yanısıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Başbakanlık Yatırım ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı'nın da katıldığı belirtildi. 

     

     -Retaj hakkında- 

     

     Retaj, 2004 yılında Doha'da satma, satın alma, leasing ve arazi yönetimi konularında çözümler sunan bir arazi iyileştirme şirketi olarak kuruldu. 

     Bu tarihten sonra, Katar'daki gayrimenkul ve turizm sektöründe tanınan bir isim olmayı başardı. Grubun otelleri, arazi geliştirme ve pazarlama, proje yönetimi, gayrimenkul ve turizm hizmetleri ile Katar ve Körfez pazarlarında önemli bir rol oynuyor. Grup, Körfez Ülkeleri İşbirliği bölgelerinde büyümeyi hedefliyor. 

     Bu arada, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 5 dakika, fuar merkezlerine ise 8 dakika mesafede yer alan 5 yıldızlı Deluxe otel Retaj Royale Istanbul'da 38'i suit olmak üzere toplam 187 oda ve 400 kişi kapasiteli 2 konferans salonunun yanında 100 metrekare hacme sahip 9 toplantı odası bulunuyor. 

AA


Geri Dön