Altın & Dolar

Reuters açıkladı! Doların 30 gün sonra geleceği seviye belli oldu!

Reuters tarafından gelişmekte olan piyasa para birimlerine yönelik gerçekleştirdiği ankette, doların bir ay sonra geleceği seviye belli oldu. Dolar bir ay sonra ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Reuters'ın hazırladığı raporda,  gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz indirimine dair beklentileri zayıflatmasının ardından  dar aralıklarda işlem görmesi ve yılbaşından bugüne kadarki kazanımlarını kaybetmesi bekleniyor. Reuters, bu gelişmeler eşliğinde doların bir ay sonra geleceği seviye açıklandı. 

DOLAR 30 GÜN SONRA NE KADAR OLACAK?

TL'nin dolar karşısındaki yıl sonunda kayıpların yüzde 5'e ulaşması öngörülüyor.  Söz konusu  aaaaaankette TL tahminlerinin medyanına göre, dolar/TL'nin bir ay sonra 34,62 TL, yıl sonunda 36, altı ay sonra 37,67 TL, 12 ay sonra ise 41,25 TL olması bekleniyor.

FED'İN FAİZ İNDİRİMİNE GİTMESİ BEKLENİYOR

Fakat Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in gelecek faiz indirimlerinde 25 baz puan indirime gideceğine işaret etmesinin ardından bu para birimleri yükselişlerinin sonuna yaklaşıyor.

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR KURU KAÇ LİRA? DOLAR/TL BUGÜN KAÇ LİRA OLDU? 3 EKİM 2024 DOLAR/TL KURU

3 Ekim 2024 dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar alıp satmak isteyenler ''dolar bugün ne kadar? 1 dolar kaç lira oldu? Güncel dolar ne kadar?'' sorularının yanıtlarını merak ediyor.

Dolar/TL kuru bugün güne değer kayıpları ile başladı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 34,122 lira, satış fiyatı 37,493 lira. Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 37,59 lira, satış fiyatı ise 37,76 liradan işlem görüyor.

Euro dolar paritesi bugün 1,1044 seviyesinde işlem görüyor.

Altın fiyatları ise yükselmeye devam ediyor. Altın fiyatları, Ortadoğu'daki gelişmelerin etkisiyle yukarı yönlü hareket ediyor. Ons altın bugün  2645 dolar olurken,  gram altın fiyatı 3070 liradan satılıyor.

Altında 'savaş' alarmı! Altın fiyatları tırmanışa geçti! 3 Ekim 2024 altın fiyatları

2021 faiz indiriminden sonra dolarda yer yerinden oynadı! Dolar/TL üç yılda 4 katına çıktı!
Altın, borsa, faiz ve gümüş fiyatlarının bir yıllık değişimi! 'Fotoğrafın dışına çıkın' diyen uzman isim uyarıyor...