30 / 09 / 2024

Reyhanlı'ya fakülte yapılması için dernek kuruldu!

Reyhanlı'ya fakülte yapılması için dernek kuruldu!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine fakülte kazandırılması için 'Reyhanlı Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği' kuruldu. Kaymakam Yusuf Güler, ilçedeki bölgenin bir fakülteyi de bünyesinde taşıyabilecek kapasitede olduğunu belirtti..




HATAY'ın Ziyaretlere Reyhanlı MYO Muduru Yrd. Doç Dr. Mehmet Duruel de eşlik etti. Dernek Başkanı Saruhan., meslek yüksek okulu bulunduğunu. ilçenin gelişmesine ve eğitime katkı sağlamak amacıyla fakülte açılması için harekete geçtiklerini söyledi Saruhan. "Bu amaçla MKU Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder'i de ziyaret edeceğiz Ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin den de destek isteyeceğiz. Belediyeden 18.5 dekarlık bir alan tahsis edildi Amacımız ilçenin eğitim, kültür, sosyal alanda gelişmesini sağlamak. Çalışmalarımızı tüm STK'larla birlikte sürdüreceğiz." dedi. 


İlçenin bir fakülteyi de bünyesinde taşıyabilecek kapasitede olduğunu belirten Kaymakam Güler. "Fakülte olmalı Alt yapısını çok iyi hazırlamak lazım. Müspet bir şey ortaya konmalı. Bölgenin dinamikleri araştırılmalı ve fakültenin kazanımları tartışılmalı. Reyhanlı'ya fakülte kazandırılmalı." diye konuştu. 


Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise imar planında MYO'nun karşısında bulunan 18.5 dekarlık alanın yüksek öğretim alanı olarak ayrıldığını. imar uygulaması yapıldığında bedelsiz olarak vereceklerini söyledi.



Ayrıntılı Haber



Geri Dön