28 / 05 / 2024

Rıdvan Akgün: Emlakçılıkla ilgili kanun çıkmıyor

Rıdvan Akgün: Emlakçılıkla ilgili kanun çıkmıyor

İzmir Emlak Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri, bazı finans şirketleri, bankaların temsilcileri ve müteahhitler biraraya geldi



İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün "Emlakçılık mesleğiyle ilgili kanunun çıkmaması, bu meslekte kendi kanununu kendi yaratan teşebbüsleri gündeme getirdi" dedi.

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği'nde tüzük değişikliği yapılmasıyla, 29 Aralıkta kurulan  İzmir  Emlak Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri, bazı finans şirketleri, bankaların temsilcileri ve müteahhitler ile Kaya Prestige Oteli'nde bir araya geldi.

Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Akgün, 1960'lı yıllardan bu yana emlakçılık mesleğiyle ilgili kanun çıkmadığı belirterek, bu durumun "meslekte kendi kanununu yaratan teşebbüsleri gündeme getirdiğini" söyledi.

"Mesleki olarak akademik bir formasyon olmadan, bilgi yetersizliği, teknoloji imkansızlığı, kalitesiz hizmet ve satış sonrası sorumluluk almamak ve hala usta çırak ilişkisiyle, emlakçılığı sadece yer göstermeden ibaret sayanların mesleği dejenere ettiğini" ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki dernek ve odalar, emlak yasası çıkmadığı için yeniden bir yapılanmaya gitmelerinin zorunluğunun acizliğini yaşamaktadırlar. Mesleki sorunlar kanunların odalara vermiş olduğu yetkiyle çözümlenmelidir. Çözümlenemeyen konulardaysa alternatif projeler her zaman hayata geçmiştir. Uzun süren çalışmalar sonucu klasik formasyondan çıkma kararı aldık ve İzmir Emlak Kulübü'nü kurduk. Kulüp, 'hizmette ve insanda kalite' sloganıyla yola çıktı. Kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz."

Kulübün 87 üyeye ulaştığını belirten Akgün, üye olmanın belli kuralları olduğunu, kalite anlayışında olanların kulübe üye olabileceğini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Emlakçılık mesleğiyle ilgili kanun çıkmadı

İzmir Emlak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Akgün ''Emlakçılık mesleğiyle ilgili kanunun çıkmaması, bu meslekte kendi kanununu kendi yaratan teşebbüsleri gündeme getirdi'' dedi.

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği'nde tüzük değişikliği yapılmasıyla, 29 Aralıkta kurulan İzmir Emlak Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri, bazı finans şirketleri, bankaların temsilcileri ve müteahhitler ile Kaya Prestige Oteli'nde bir araya geldi.

Kulübün Yönetim Kurulu Başkanı Akgün, 1960'lı yıllardan bu yana emlakçılık mesleğiyle ilgili kanun çıkmadığı belirterek, bu durumun ''meslekte kendi kanununu yaratan teşebbüsleri gündeme getirdiğini'' söyledi.

''Mesleki olarak akademik bir formasyon olmadan, bilgi yetersizliği, teknoloji imkansızlığı, kalitesiz hizmet ve satış sonrası sorumluluk almamak ve hala usta çırak ilişkisiyle, emlakçılığı sadece yer göstermeden ibaret sayanların mesleği dejenere ettiğini'' ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

''Türkiye'deki dernek ve odalar, emlak yasası çıkmadığı için yeniden bir yapılanmaya gitmelerinin zorunluğunun acizliğini yaşamaktadırlar. Mesleki sorunlar kanunların odalara vermiş olduğu yetkiyle çözümlenmelidir. Çözümlenemeyen konulardaysa alternatif projeler her zaman hayata geçmiştir.

Uzun süren çalışmalar sonucu klasik formasyondan çıkma kararı aldık ve İzmir Emlak Kulübü'nü kurduk. Kulüp, 'hizmette ve insanda kalite' sloganıyla yola çıktı. Kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz.''

Kulübün 87 üyeye ulaştığını belirten Akgün, üye olmanın belli kuralları olduğunu, kalite anlayışında olanların kulübe üye olabileceğini sözlerine ekledi.
Sabah/Emlak


Geri Dön