03 / 05 / 2024

Rio Olimpiyat Parkı 2016'daki Olimpiyat Oyunları'na kadar hazır!

 Rio Olimpiyat Parkı 2016'daki Olimpiyat Oyunları'na kadar hazır!

2016 yılında Rio de Janeiro'da gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği Olimpiyat Parkı görücüye çıktı. Londra Olimpiyatları'nın arkasındaki ekibin üstlendiği projede, Olimpiyat Stadyumu parkın içinde olmayacak



Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için çalışmalar başladı. Londra Olimpiyatları'nda görev yapan mimarlık şirketi Aecom'un tasarımını üstlendiği Olimpiyat Parkı'nın planları açıklandı.


Rio'nun güneyindeki Barra Da Tijuca'da deniz kenarına inşa edilmesi planlanan Olimpiyat Parkı'nın sınırları içinde, 2012 Londra Olimpiyatları'nın aksine, açılış ve kapanış törenlerinin gerçekleşeceği stadyum yer almayacak.


Seyirciler, açılış ve kapanış törenlerinin yanısıra müsabakaların bazılarını Brezilya’nın ünlü stadı Maracana ve João Havelange Stadyumu'nda izleyecek.


Plana göre parkta, aralarında yüzme ve hokeyin de bulunduğu 15 dalda mücadele edecek sporcular için 34 müsabaka alanı olacak. Park, tenis maçlarına da ev sahipliği yapacak.


Daily Mail'in haberine göre; eski Grand Prix pistinin olduğu alana inşa edilecek olan park, 20 bin kişilik medya personelini de ağırlayabilecek kapasitede olacak.

NTV


Geri Dön