30 / 04 / 2024

Riskli yapı sorgulama ekranı!

Riskli yapı sorgulama ekranı!

İzmir’deki depremden sonra birçoğumuzun aklında şu soru var: ‘Benim binam ne kadar güvenli? Riskli yapı nasıl anlaşılır?' İşte riskli yapı sorgulama ekranı...



Riskli yapı sorgulama ekranı!
İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. 1999 depremi öncesinde inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. 

Bina risk tespiti için hızlı, orta ve kapsamlı testler yapılabiliyor. Binanın deprem risk analizini yapan firmalar, bina kolonlarından demir ve karot örnekleri alarak yapının riskli olup olmadığını ölçüyor. Bununla birlikte hızlı tetkik teknikleriyle de binanın dayanıklılığı hesaplanabiliyor. (Bu arada en çok merak edilen şeylerden biri de kolonlardan demir, beton örneklerinin alınmasının kolonlara zarar verip vermeyeceği. Özel bir teknikle alınam örneklerin yapıya zarar vermesi söz konusu değil)

Riskli yapı sorgulama ekranı

Riskli yapı sorgulama ekranı!

Riskli yapı sorgulama ekranı!

Riskli bina tespiti başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı kurum ve kuruluşlara tapu ve kimlikle başvurulabilir. Lisanslı kurum ve kuruluşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden öğrenilebilir.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

Riskli Yapı Bina Kartı 5 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön