28 / 04 / 2024

Rita's Italian Ice Avrupa'daki ilk şubesini Türkiye'de açacak!

Rita's Italian Ice Avrupa'daki ilk şubesini Türkiye'de açacak!

600 şubesi bulunan ABD'li dondurma devi Rita's Italian Ice Avrupa'daki ilk şubesini Türkiye'de açmaya karar verdi..



600 şubesi bulunan ABD'li dondurma devi Rita's Italian Ice Avrupa'daki ilk şubesini Türkiye'de açmaya karar verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin en çok tanınan dondurma markası Rita's Italian Ice, gözünü Avrupa pazarına dikti. Pensilvanya merkezli şirket Avrupa'ya ilk adımını ise Türkiye'den atma kararı aldı. Türkiye'de şube açmaya hazırlanan firma, aynı zamanda 'sıcak coğrafya' diye adlandırılan bölge ülkelerde de büyümeyi planlıyor. ABD'li şirketin hedefinde Suudi Arabistan, Mısır gibi Ortadoğu ve Kuzey Afika ülkeleri de yer alıyor. 


TOPLAM ŞUBE SAYISI 600 

30 yıllık geçmişi olan ABD'li dondurma üreticisinin kısa vadede Türkiye ve bölgede 46 mağaza açma planı var. İstanbul ile şubeleşmeye başlayacak olan firma ardından  Ankara  ve İzmir'e yayılacak. ABD'nin 27 eyaletinde bulunan Rita's Italian Ice'ın Çin, Kanada, Hindistan ve Filipinler'in yanı sıra Karayipler'de de mağazası bulunuyor. Toplam 600 olan mağazaların 560'ı ise ABD'nin çeşitli eyaletlerine yayılmış durumda. 


KURUCUSU İTFAİYECİ 

1984'te Bob Tumalo adlı ABD'li bir itfaiyeci tarafından kurulan Rita's Italian Ice'ın hisselerinin büyük kısmı 2005'te yatırım fonu McKnight Capital Partners adlı fona satıldı. 2011'de bir başka fon olan Falconhead tarafından desteklenen firma, bu satıştan bir yıl sonra ilk kez yurtdışına açıldı. Şirket, ilk uluslararası yatırımını ise Çin'in Shenzen kentinde açtığı şubeyle yaptı. 


Sabah


Geri Dön