13 / 05 / 2024

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Kinder sürpriz yumurta ürünlerinde rastlanan Salmonella bakterisi ağrı, ishal, bulantı, kusma gibi belirtilerde ürünleri tüketen çocuklarda kendisini gösteriyor. Kinder sürpriz yumurta Avrupa ülkelerinde toplatıldı. Türkiye de söz konusu ürünlerle ilgili kararını açıkladı. Hemen başlanacak...



Türkiye'de Kinder sürpriz yumurta kararı... Avrupa'da salmonella bakterisi taşıdğı tespit edilen Kinder Sürpriz Yumurta ürünleri toplatılmıştı. Türkiye'nin ürünlerle ilgili hangi yaptırımı uygulayacağı belli oldu. Türkiye, Kinder markalı ürünler arasında yer alan Kinder Sürpriz Yumurta, Kinder Mini Eggs, Kinder Schokobons, Uovo Maxi, Kinder Mix, Kinder Circus, Kinder Happy Moments, Mix Cross Cat Kinder ve Mixed Patisserie PRA, vb. ürünlerden zorunlu analiz isteyecek. 

 Yurt dışından ithal edilen Kinder sürpriz yumurta ürünlerine Türkiye’de ikinci bir talimata kadar yüzde 100 salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön