03 / 10 / 2024

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Avrupa'da toplatılan Kinder sürpriz yumurtayla ilgili Türkiye'den de karar çıktı! Hemen başlanacak

Kinder sürpriz yumurta ürünlerinde rastlanan Salmonella bakterisi ağrı, ishal, bulantı, kusma gibi belirtilerde ürünleri tüketen çocuklarda kendisini gösteriyor. Kinder sürpriz yumurta Avrupa ülkelerinde toplatıldı. Türkiye de söz konusu ürünlerle ilgili kararını açıkladı. Hemen başlanacak...




SALMONELLA BAKTERİSİ BULAŞIRSA HANGİ BELİRTİLER ORTAYA ÇIKIYOR?

Salmonella bakterisinin vücuda bulaşmasından sonraki 12-72 saat süreçte ishal, ateş, bulantı, kusma, karında kramplar oluşuyor.

Hastalık genellikle 4-7 gün sürüyor ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşiyor. Hastalık bazı kişilerde ise ishal hastanın hastaneye yatmasını gerektirecek kadar şiddetli olabiliyor. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyredebiliyor.

Uzmanlar, belirtilerin şiddetli seyretmesi halinde doktora gidilmesini, ayrıca salmonella bulaşıcı olduğundan, semptomları olan herkesin ellerini iyice yıkamalarını ve başkalarının yiyeceklerine dokunmamalarını tavsiye ediyor.

Dünyada Kinder Sürpriz yumurta alarmı! Acil toplatma çağrısı yapıldı, aman dikkat

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön