02 / 05 / 2024

Riva ve Florya projeleri Galatasaray hisselerinin değerini artırdı!

Riva ve Florya projeleri Galatasaray hisselerinin değerini artırdı!

Analistler, Galatasaray futbol takımının aldığı başarılı sonuçların hisse fiyatını desteklediğini, ancak yükselişin ivme kazanmasında Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin gelir getirici projeler ile ilgili beklentilerin artmasının etkili olduğunu ifade etti.



Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisseleri, futbol sezonunun başlangıcı sayılan eylül ayında yatırımcısına yüzde 56 kazandırarak son 12 yılın en iyi aylık performansını gösterdi.


Galatasaray Sportif AŞ hisseleri, takımın iyi performansı, önceki aylardaki getirisinin sektör ortalamasının altında kalması, Florya ve Riva arazileri ile ilgili beklentiler sonucu tüm zamanların en iyi ikinci aylık yükselişini gerçekleştirdi. Ağustos ayını 20,64 TL'den tamamlayan Galatasaray hisseleri, eylül ayında yüzde 55,8'lik yükseliş kaydederek 32,16 liraya çıktı.


Galatasaray hisseleri, yüzde 55,8'lik artışla Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında eylül ayında en fazla kazandıran hisse senedi oldu.


Geçen ay Galatasaray'ın ardından yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi yüzde 7,6 ile Beşiktaş olurken, Fenerbahçe yüzde 3,4 yükseldi, Trabzonspor ise yüzde 3,6 ile tek kaybettiren oldu.


Galatasaray'ın değeri bir ayda 249 milyon lira arttı

Galatasaray Sportif'in toplam piyasa değeri de eylül ayındaki hızlı yükselişle 249 milyon lira artarak 446,8 milyon liradan 696,1 milyon liraya yükseldi. 


Analistler, Galatasaray futbol takımının aldığı başarılı sonuçların hisse fiyatını desteklediğini, ancak yükselişin ivme kazanmasında Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin gelir getirici projeler ile ilgili beklentilerin artmasının etkili olduğunu ifade etti.



AA


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Galatasaray hisseleri, eylülde yatırımcısına yüzde 56 kazandırarak 2004 yılının ocak ayından bu yana en iyi aylık performansını sergiledi. Yükselişte Riva ve Florya arazisine yönelik beklenti etkili oldu. BIST'teki 'piyasa değeri ligi'nde ise Fenerbahçe, liderliği Beşiktaş'tan geri aldı. 


Genel beklentilerin aksine sezona iyi bir başlangıç yapan sarı-kırmızılı ekip, yeşil sahada ortaya koyduğu futbolla taraftarını memnun ederken, hisse performansıyla da borsadaki yatırımcısının yüzünü güldürdü. Ağustos ayını 20,64 TL'den tamamlayan Galatasaray hisseleri, eylül ayında yüzde 55,8'lik yükseliş kaydederek 32,16 liraya çıktı. Galatasaray hisseleri tüm zamanların en yüksek aylık kazancını ise 2004'ün ocak ayındaki yüzde 57'lik getiriyle sağlamıştı. Hisse, takım performansı, önceki aylardaki getirisinin sektör ortalamasının altında kalması, Florya ve Riva arazileri ile ilgili beklentiler sonucu tüm zamanların en iyi ikinci aylık yükselişini gerçekleştirdi.


TEK KAYBETTİREN TRABZONSPOR 


Galatasaray, yüzde 55,8'lik artışla BIST 100 endeksinde eylül ayında en fazla kazandıran hisse oldu. Geçen ay Galatasaray'ın ardından yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi yüzde 7,6 ile Beşiktaş olurken, Fenerbahçe yüzde 3,4 yükseldi, Trabzonspor ise yüzde 3,6 ile tek kaybettiren oldu.


DEĞERİ 249 MİLYON LİRA ARTTI 

Galatasaray'ın toplam piyasa değeri de eylül ayındaki hızlı yükselişle 249 milyon lira artarak 696,1 milyon liraya yükseldi. Analistler, takımının aldığı başarılı sonuçların hisseyi desteklediğini, ancak yükselişte Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin projelerin etkili olduğunu söylüyorlar.


Kritik genel kurul

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 22 Ekim'de yapılması planlanan genel kurulun, kulüp tarihinin en önemli toplantısı olacağını söylüyor. Toplantıda Riva ve Florya projeleri görüşülecek. Kulüp, arazileri değerlendirmek üzere Emlak Konut GYO ile protokol imzalamış ve gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldığını duyurmuştu.


BIST de futbol kulüplerini uyardı 

Spor şirketlerinin mali yapılarını düzeltmeleri için daha önce uyarılarda bulunan Borsa Yönetim Kurulu, 26 Eylül'de de, Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ ve Trabzonspor Sportif Yatırım AŞ'nin yakından takip edilmeye devam edilmesine karar vermişti.


Yıllıkta lider Trabzonspor

Yılbaşından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, Trabzonspor en hızlı yükseliş kaydeden futbol kulübü oldu. Hisseler geçen yılın kapanışına göre yüzde 130,7 yükseldi. Eylül ayında etkili olan kâr satışları, hissenin aylık bazda yüzde 4 değer kaybetmesine yol açtı.


En değerlisi Fener, Beşiktaş ikinci sırada 

Beşiktaş, geçen sezon şampiyon olmuş, piyasa değeri liginde birinci sıraya oturmuştu. Fakat Fenerbahçe sonraki günlerde liderliği geri kazandı. Fenerbahçe'nin piyasa değeri 1 milyar 70,7 milyon lira seviyesinde bulunurken, Fenerbahçe'yi 1 milyar 22,4 milyon liralık değeriyle Beşiktaş izliyor.


Akşam 


Geri Dön