18 / 05 / 2024

Rixos 2009 yılında üç yeni oteli hizmete açacak

Rixos 2009 yılında üç yeni oteli hizmete açacak

Tüm dünyada kriz nedeniyle turizm sektöründe yüzde 2'lik daralma beklentisine rağmen yatırımlarına ara vermeme kararı alan Rixos Otelleri 2009'un sonuna kadar, Ankara, Almaata ve Dubai'de yeni otellerini devreye sokacak.



Grup böylece şu anda 3 bin 200 olan oda sayısını 4 bin 87'ye çıkarmış olacak.
Rixos Hotels Satış Direktörü Erkan Yıldırım, önümüzdeki günlerde Ankara'da açılacak otelin 215, bu yılın ikinci yarısında Almaata'da açılacak tesislerin 262 ve yıl sonunda Dubai'de devreye girecek olan Ottoman Palace'ın ise 410 odalı olacağını ifade etti. Yatırımların istihdama da katkısı olacağını söyleyen Yıldırım, hali hazırda 2 bin 500 kişilik istihdama 200 kişinin daha ekleneceği bilgisi verdi.
 
Kriz hedef daralttı
Bodrum ve Antalya'daki Tekirova ile Beldibi tesislerinde sezonu gelecek ay açacak olan Rixos, krizden dolayı ağırlayacağı turist sayısında ise hedef daralttı. Yıldırım, geçen yıl yurtiçi ve yurtdışı toplamında 100 bin kişiyi ağırlayan Rixos Oteller Grubu'nun bu yılki hedefinin 2008'i yakalamak olduğunu kaydetti.
Türkiye'ye en fazla gelen turist grubu olan Alman turist sayısında düşüş beklemediklerini söyleyen Erkan Yıldırım, bunun yanı sıra kalış sürelerinde bir azalma olabileceğini söyledi. Yıldırım, "Kriz öncesinde ortalama 10-11 gün tatil yapmayı tercih eden Almanlar, krizin de etkisiyle bu süreyi 8-9 güne indirebilir" dedi. Yıldırım, bundan dolayı turizm gelirlerinde yüzde 10-15 azalma gerçekleşebileceğini kaydetti.
Bu yıl İngiltere'den gelen ön rezervasyonlarda yüzde 10 artış olduğunu ifade eden Yıldırım, Rus ve BDT pazarında ise yüzde 10-15 gerileme öngördüklerini söyledi. Yıldırım, küresel kriz nedeniyle tüm dünyada turizm sektöründe yüzde 2'lik bir daralma beklendiğini belirtti.
Bu yıl iç pazarda özellikle erken rezervasyonlarda önemli bir tırmanış olduğunu ifade eden Erkan Yıldırım, konaklama fiyatlarını geçen yılla aynı seviyelerde tuttuklarını söyledi.

Öte yandan, Rixos Otelleri ITB Berlin Fuarı'ndan ödülle döndü. Fuar kapsamında bu yıl 8'incisi düzenlenen "The Golden City Gate", film yarışmasının "Hotel" kategorisinde birincilik ödülü Rixos Otelleri'nin kurumsal tanıtım filmine verildi.

Referans


Geri Dön