28 / 04 / 2024

Rixos Lares, PETA'dan Hayvan Dostu Otel ödülü aldı!

 Rixos Lares, PETA'dan Hayvan Dostu Otel ödülü aldı!

PETA adlı hayvan hakları organizasyonu, Antalya'da faaliyet gösteren Rixos Lares'e, hayvan dostu uygulamaları sebebiyle 'Hayvan Dostu Otel' ödülü verdi



Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler-People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) adlı hayvan hakları organizasyonu, Antalya'da faaliyet gösteren Rixos Lares'e, hayvan dostu uygulamaları sebebiyle 'Hayvan Dostu Otel' ödülü verdi.


Rixos Lares, otel içinde bulunan kuşlar, kediler, köpekler ve caretta carettalar için sağladığı özel bakım hizmetleriyle Almanya PETA tarafından ödüllendirildi. Rixos Lares Genel Müdür Cüneyt Kuru, 'Hayvan Dostu Otel' ödülünü PETA'dan Sylvia Schubert'in elinden aldı.


Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Rixos Lares, kedilerin barınmaları ve beslenmeleri için kedi evleri kurarak kontrolsüz çoğalmalarını engellemek amacıyla kısırlaştırıp düzenli veteriner kontrollerini yaptırıyor. Kediler, kedi evinden sorumlu personel tarafından, ana restorandan artan yemekler ve kuru mamalarla günde üç öğün besleniyor. Kuşlar için belirli noktalara kuş besleme istasyonları kuruluyor, sorumlu personel bu istasyonlara düzenli olarak restoranlardan artan ekmekleri ıslatıp kuşların beslenmesi için bırakıyor. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü ile bağlantıya geçilerek kuşların yuvalama alanlarının artırılması tesiste yer alan yüksek ağaçlara kuş yuvası asılarak sağlanıyor. Böylece kuşlar hava şartlarından etkilenmeden yuvalanma ve yaşama şansına sahip oluyor. Köpekler için de kapalı alanda köpek kulübeleri yapan Rixos Lares, hayvanların doğal ortamlarında misafirleri rahatsız etmeden veteriner gözetiminde yaşamalarını sağlamak için özenle çalışıyor. Rixos Lares'in doğal yaşam alanı olan sahiline yumurta bırakan caretta caretta yuvaları da koruma altına alınıyor. Yeni doğan caretta carettaların denize ulaşması için hassasiyet gösteren Rixos Lares, yuvalarda tespit edilen yumurtaları koruma altına alarak, yavruların denize canlı olarak ulaşmasını sağlıyor. Rixos Lares'te, 2011 yazında 182 adet, 2012 yazında ise 76 adet caretta carettanın sağlıklı bir şekilde denize ulaşması sağlandı." denildi.

Habertürk


Geri Dön