28 / 04 / 2024

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

İzmir'de 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yıkılan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'nın davasında bir sanık tahliye edildi!



Egenin incisi İzmir'deki 30 Ekim 2021 tarihinde meydana gelen depremde yerle bir olan binalar arasında yer alan Rıza Bey Apartmanı'ndaki ölüm ve yaralanmalara ilişkin olarak haklarında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçu sebebiyl dava açılan 4'ü tutuklu toplam 9 sanığın yargılanması, 5. Ağır Ceza Mahkemesinde öğleden sonraki oturumda sürdü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, tutuklu sanık yapı müteahhidi H.H.Ö, senelerdir bu işi yaptığını ve yıkılan başka yapısı olmadığını, diğer konutlarında çizik bile olmadığını söyledi.

Sanık H.H.Ö. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu bina içerisinde çok oynama olmuş. 36 kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Çok üzgünüm. Binada oynamalar olduğunu iddianameden öğrendim. 28 yıl önce atılmış beton 28 yıl sonra aynı dirayeti gösteremez. Yaralı binaya epoksi ve mantolama yapılmış, bina bundan yıkılmış. Binayı sonradan yapılan müdahaleler bu hale getirmiş. İnşaat bittikten sonra binanın depremlerde hasar gördüğü hakkında bana bilgi verilmedi." şeklidne konuştu.

Sanık sorulan bir soruyla ilgili olarak, "İnşaatla ilgili bir eğitimim yok. İlkokul mezunuyum ama bu işlere çok emek verdim." şeklinde konuştu.

Bir müşteki avukatının sorduğunu "Teknik okumaları yapmayı biliyor musunuz? Bir müteahhit olarak insan hayatı ile ilgili işin alaylı bir kişiye yaptırılması hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Teknik işleri biliyorum. Teknik ifadeleri okumayı bilsem ne olur bilmesem ne olur?" şeklinde cevap verdi.

Rıza Bey Apartmanı davasında bir sanık tahliye edildi!

Müşteki Leyla Dilan Tezcan meydana gelen depremde anne ve babasını yitirdiğini dile getirerek, "2018'de bu apartmana taşındık. Evde yürürken bile ev sallanıyordu. Babam depremden 10 gün önce, 'Ev başımıza yıkılacak, buradan çıkalım.' demişti. Hiç kimse hasarlı olduğunu söylemedi. Herkes birbirine atıyor suçu. Depreme kadar epoksi, tadilat haberimiz yoktu. Kiracıydık, hiçbir toplantıya çağrılmadık. Şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

Müşteki Sercan Turgut, yaşanan deprem anında ofisinde tek başına olduğunu dile getirerek, "Sağlam bir masa sayesinde hayatta kaldım. 10 gün hastanede yattım. 2018'de geldiğim için binaya tadilatı bilmiyordum. 4-5 saat enkaz altında kalan biri olarak toplum vicdanını rahatlatan bir karar istiyorum." dedi.

- "Araç geçtiğinde sallantı oluyordu"

Müşteki Sema Okay, ise yaptığı açıklamada, "Ölümle burun buruna geldik. Travmamız geçmiş değil. Kimin suçu varsa şikayetçiyim. Diş hekimliğindeki tadilattan sonra ağır bir araç geçtiğinde sallantı oluyordu." şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar arasında yer alan sürveyan D.K'nin tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde yerle bir olan ve en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nda 36 kişi yaşamını yitirdmiş ve 17 kişi yaralanmıştı.

Rıza Bey Apartmanı davası sanıklarından kağıt üzerinde imza savunması!


Geri Dön