23 / 07 / 2024

Rize Kadirli'ye 200 milyon liralık yatırım!

Rize Kadirli'ye 200 milyon liralık yatırım!

Kendirli’nin belde olduğunu ve Rize’de birçok ilçeden fazla nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar; ilçedeki yatırımları değerlendirdi.




Kendirli’nin belde olduğunu ve Rize’de birçok ilçeden fazla nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar; ilçedeki yatırımları değerlendirdi. Alt yapıdan, ulaşıma, içme suyundan kültürel etkinliklere kadar tüm hizmetlerini anlatan Serdar, Kendirli’nin 200 milyon liralık yatırım aldığını açıkladı.

 

Kendirli’nin belde olduğunu ve Rize’de birçok ilçeden fazla nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, “Geçmişteki siyasi nedenlerden dolayı beldemiz ilçe olamamıştır. Rize’de bir çok beldenin ilçe olduğu zamanlar Kendirli’de bunu çok çok hakketmişti. Bunun mağduriyetini maalesef Kendirli yaşıyor. İhtilal döneminde de çok mağduriyet yaşamış beldemiz aynı zamanda da bir ilim beldesidir. Binlerce çocuğumuz beldede hafızlık yapmıştır. Bu mağduriyetlerimizi iyi bilen Cumhurbaşkanımızda beldemizle yakından ilgileniyor. İlim yuvası olması hasebiyle de bölgemize ayrıca hassasiyeti bilinmektedir. Hem Başbakanlığı döneminde hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde beldemizi ziyaret etmiştir. Bu ziyareti Kendirli halkını ziyadesinde mutlu etmiştir. Bizde bu hassasiyetleri hizmete dönüştürme noktasında çalışmalarımıza daha güçlü devam ediyoruz. Kısa zamanda beldemizin bir çok aksayan hizmetini yerine getirdik. Ak Parti’nin iktidara geldiği  ilk 10 yılda Kendirli Ak Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmiyordu. Bir çok hak ettiği hizmeti alamayan beldemiz göreve gelmemiz ardından sıkı bir çalışma ile kısa zamanda önemli projeleri hayata geçirdik. Türkiye’de ki yaşanan hızlı değişim ve dönüşüm maalesef bizden önceki belediye hizmetleri yürütenler tarafından çokta talep edilmedi diyebiliriz. Biz göreve geldikten sonra değişim dönüşümün bir an önce yapılması için harekete geçtik. Ana sorunlar olarak görülen alt yapı, dere ıslahları, spor sahası ve yol sorunu bu sorunları hızlıca ele alarak iki yıl gibi kısa bir sürede projelendirip ihalelerini yaparak inşaatlarını başlattık. Toplamda bunlar Kendirli ölçeğinde bir belde için önemli yatırılmalardır. Derepazarı-Kendirli yolu 142 Milyonluk bir projedir. DSİ. Yatırımları  10 milyonluk, alt yapı su şebekleri yenilenmesi arıtma tesisleri 14.5 Milyon, futbol sahası 5 milyonluk bir projedir. Toplamda 200  milyona yakın bir yatırımı iki yılda beldemize almış olduk. Bu Kendirli için ciddi bir rakamdır. Kendirli kısa zamanda hak ettiği hizmetlere kavuşacaktır” ifadelerine yer verdi.


KENDİRLİ-DEREPAZARI YOLU HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Kendirli ve Derepazarı arasında yapılan yolun Kendirli için hayati önem taşıdığını ifade eden Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar; “Yol 2011 yılında projelendirildi. İhalesi yapılıp çalışmaları başlanacakken kamulaştırma problemlerinden ve kadastro yenileme çalışmalarından dolayı proje sekteye uğradı. Müteahhit firma çalışmalarına bugünlerde hep Derepazarı tarafından hemde Kendirli’den başlıyor. Hızlı bir şekilde çalışmaların bitirilmeleri noktasında bizde gerekli desteği veriyoruz. Toplamda 11 km. olan bu yol Kendirli-Derepazarı arası 6 km. Kendirli-Kalkandere arası 5 km’dir. İki yılda bu yolun bitirilmesini planlıyoruz. Devamı yan tarafta.


Bu yol bitmesi durumunda Kendirli-Rize arası 14 km’ye düşecek. 27 km olan bu yolu hemen hemen yarı yarıya kısaltacağız. Kendirli körfeze kalan bir bölgeydi. Bu yolun tamamlanması ile transit geçiş noktası durumunda olacak. Rize’den çıkan ve İkizdere, Kalkandere, Ovit, İspir ve Erzurum’a  gidecek olan araçlar artık bu yolu kullanarak mesafelerini kısaltacaklar. 13 km daha az yol kat edecek ve Kendirli’den geçmiş olacaklar. Bu yüzden bu proje beldemiz için hayati önem taşımaktadır. Her gün il merkezine gidip gelen bir araç ise ayda 850 km tasarruf etmiş olacak. Bu aynı zamanda milli ekonomiye de bir katkı sağlayacaktır.  Bizim dönemimizde bu yolu tamamlayacağız” diye konuştu.   


KENDİRLİ’NİN ASIL NÜFUSU 10 BİNİN ÜZERİNDE

Gece gündüz demeden bütün ekipleriyle belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve halkında desteği ile hizmetleri yürüttüklerini belirten Serdar; “Gelecek Kendirli için çok iyi olacak. Beldemizi gelecek nesillere taşıyoruz.  Vatandaşımıza bu yönde sözümüz vardı. İnşallah bu sözümüzde bizi yaratanımız mahcup etmeyecek. Çünkü hayırla çalışıyoruz. Hayırla çalışanın sonu da hayırlı olur. Yerleşik nüfusumuz 3 bin 518’dir. Rize’de beş ilçeden daha fazla nüfusa sahibiz. Yedi bin civarında göçümüz var. Kendirli’nin nüfusu aslen 10 binin üzerindedir. Buradan gidenler genelde iş için çocuklarının eğitimi için büyük illere ve şehir merkezinde yaşamaktadırlar. Ama beldemizle bağlarını kopartmamışlardır” diye konuştu.


BELDEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Kendirli’nin kuran kurslarıyla, hafız yetiştirici özelliğiyle kimliğine, kimlik katan bir belde olduğunu vurgulayan Serdar; “Beldemizin ismini öne çıkartan nokta, muhafazakâr yapısıdır. Hiçbir yerinde kumar veya alkole rastlayamazsınız. Bu özelliğiyle Türkiye’de geçmişten bugüne kadar örnek teşkil eden bir beldemizdir. Beldemizin ikinci adı da Hafız Yetiştirme Fabrikasıdır. 2014 seçimlerinde Kendirli, Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştı. Kendirli’ye ve Kendirli insanına yakışır hizmetlerimizi, sırasıyla belli bir planlanma çerçevesinde yürütüyoruz. Kendirli, 5 yıl sonra sosyal alanlarıyla, makine parkıyla, yollarıyla, temizliğiyle tamamen gelişmiş ve çehresi değişmiş bir belde olacaktır.” ifadelerini kullandı.


DAHA TEMİZ BİR KENDİRLİ

“Temiz bir Kendirli” vaat ettik ve bu yöndeki çalışmalarımızı aksatmadan devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Serdar; “Kendirli Beldemizin cadde ve sokaklarını geçmiş yıllara göre çok daha önemsiyoruz. Her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez tüm mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın evlerinin kapılarından ve dükkânların önünden çöpler toplanıyor. Mahalle araları, cadde ve sokaklarımızın temizliğine verdiğimiz önem nedeniyle vatandaşlarımızın teşekkürlerini ve teveccühlerini alıyoruz. Beldemizin hemen merkezinde bulunan Merkez Camisi kısa bir sürede tadilata alınarak çevre düzenlemesi yapılarak şadırvan ve lavaboları yenilendi” dedi.


ARAÇ PARKIMIZ GÜÇLENDİ, YENİLENDİ

Seçimler öncesinde verdikleri sözlere binaen makine parklarını güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Serdar; “Bütün araç ihtiyaçlarımızı giderdik. Artık bu anlamda birçok ilçeden daha öndeyiz. Araç parkımızda 2 kepçemiz, 1 paletli ederimiz, 1 lastikli ederimiz, 1 kazıcımız, 40 ton kapasiteli kamyonumuz, 20 ton kapasiteli kamyonumuz ve 10 ton kapasiteli 3 kamyonumuz mevcuttur. Böylece Kendirli Beldemizin ihtiyacı olabilecek hiçbir araç eksiğimiz bulunmamaktadır. Ayrıca cenaze nakil aracımız, hasta nakil aracımız, cenaze yıkama ve morg hizmeti gören aracımız bulunuyor.  Cenaze işleri ekibimizi oluşturduk ve yeni araçlarımızla vatandaşlarımızın cenaze nakil işlemleriyle birlikte tüm ihtiyaçlarını hiçbir bedel almadan gerçekleştiriyoruz. Belediye mezarlığımızı da hizmete açarak isteyen vatandaşlarımızın cenazelerini, burada defin yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.


KENDİRLİ ARTIK CANLI YAYINDA

Yıllardır arzulanan bir hizmet olan canlı kameralarla beldenin 24 saat internet üzerinden izlenebildiğini söyleyen Başkan Serdar; “ Artık uzakları yakın ediyoruz. Başka illerde yaşayan halkımıza beldelerini izletiyoruz. İl dışında bulunan herkes Dünyanın neresinde olursa olsun artık beldemizi ; “3 ayrı kameradan canlı olarak izleyebiliyor. Bu hizmet özellikle dışarda yaşayan belde halkımızı memnun etmiştir” diyerek sözlerine son verdi.


Ardeşen'in Sesi Gazetesi


Geri Dön