20 / 05 / 2024

Romanlar için yerleşkeler yapılacak

Romanlar için yerleşkeler yapılacak

Başbakan, Milli birlik ve kardeşlik projesinin sadece Kürtleri değil, azınlıkları, Alevileri ve Romanları da kapsadığını söyledi



28 Ocak'ta Alevi Çalıştayı'nın son toplantısını yapacağını hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir rapor hazırlayacaklar. Hayata geçirmek için çalışmalar yapacağız. 'Genelgeyle yapılacaklar', 'yasayla yapılacaklar', 'Anayasa değişikliği ile yapılacaklar' şeklinde öncelik sırasına göre çözümler üreteceğiz." şeklinde konuştu.

Romanlar için de aynı durumun geçerli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Roman vatandaşlarımız kimsenin gündeminde değildi. Biz girince MHP hazırlığa girişti. Günaydın. Düne kadar Roman yok muydu? Roman vatandaşlarımız 40 küsur ilde yaşıyor. Yerleşik düzene geçmeleri için özel idareler, belediyeler ve  TOKİ  çalışıyor. Onların yaşam alışkanlıklarına göre yerleşkeler yapılacak. TOKİ proje hazırlıyor. Süratle yapılaşma olacak. Yer noktasında arazi verebiliriz. Bazı belediyeler başladı bile... Bir Roman çocuğunu okula gönderdiğinde bazı yerlerde diğer veliler çocuklarını o sınıftan alıyordu. Okul lafını duyunca çok neşelendiler. Bu bir zulümdür. Ortadan kaldıracağız. Okulları olacak, alışveriş yerleri olacak, sosyal mekânları olacak. Topluma kazandırılacaklar."
Zaman/Mustafa Ünal


Geri Dön