01 / 05 / 2024

Romanya'da 5.5 milyar dolarlık Türk yatırımı!

Romanya'da 5.5 milyar dolarlık Türk yatırımı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk müteahhitlerinin Romanyada 6,1 milyar dolarlık 166 projeyi  tamamladığını belirterek  Yeni işbirliklerine hazırız dedi



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Romanyadaki Türk yatırımlarının 5,5 milyar dolara ulaştığını belirterek, Enerji, finans ve taşımacılıkta yeni işbirliklerine hazırız dedi. Hisarcıkloğlu, TOBB ve DEİK ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Romen İş Konseyi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, NATO ve AB üyesi olarak küresel toplumun onurlu bir üyesi olan Romanyanın, ekonomik başarılarıyla dikkati çektiğini, son 10 yılda 62 milyar dolar küresel sermaye aldığını söyledi.

121 şirket Türkiyede

Karadeniz ve Balkanların iki dost ülkesi olarak, bölgeyi küresel ekonomiye entegre olmuş bir refah alanına çevirmek gerektiğine inandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, Bu kapsamda, komşumuz Romanya ile bölgemizin sunduğu imkanları birlikte değerlendirmek istiyoruz dedi.

Türk müteahhitlerinin Romanyada bugüne kadar 6,1 milyar dolar  değerindeki 166 projeyi başarıyla tamamlayarak gelecekteki işbirliklerinin teminatı olduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, asıl başarının yatırım ilişkilerinde yakalandığını, bugün Romanyada 6 bin civarında Türk şirketi, 15 bin civarında Türk iş adamı faaliyet gösterirken, Romanyadaki Türk yatırımlarının 5,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını, buna mukabil 121 Romen şirketinin de Türkiyede faaliyet gösterdiğini belirtti.

ABde kara bulutlar

Hisarcıklıoğlu, enerji, finans ve taşımacılıkta yeni işbirliklerine hazır olduklarını vurgulayarak, Özellikle ülkelerimiz arasındaki lojistik altyapısının güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Pendik-Köstence Ro-Ro Hattının geçen hafta çalışmaya başlamasını zamanlı bir başlangıç olarak değerlendiriyorum. İkinci önemli işbirliği alanının da enerji yatırımları olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Enerji kaynaklarında dışa bağımlı iki sanayi ülkesi olarak, enerji arz güvenliğimiz için ortak projelere hız vermeliyiz. Nabucco Boru Hattı Projesi için daha hızlı hareket etmek zorundayız diye konuştu.
Yeniçağ


Geri Dön