27 / 04 / 2024

Rönesans Holding, TED Rönesans Koleji'nin tüm gelirini eğitime aktaracak!

Rönesans Holding, TED Rönesans Koleji'nin tüm gelirini eğitime aktaracak!

Rönesans Holding, eğitim sektöründe yaptığı yatırım ve desteklere hız veriyor. Eğitimden elde ettiği gelirleri tekrar eğitime aktaracak olan Rönesans Holding, bu yatırımlarını Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla yürütüyor...



Rönesans Holding, TED Rönesans Koleji'nin tüm gelirini eğitime aktaracak. Holdingin hedefleri arasında inşaat sektörüne ara eleman yetiştirmek de var.


Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Rönesans Holding, eğitim sektöründe yaptığı yatırım ve desteklere hız veriyor. Eğitimden elde ettiği gelirleri tekrar eğitime aktaracak olan Rönesans Holding, bu yatırımlarını Rönesans Eğitim Vakfı aracılığıyla yürütüyor. Yatırımların en önemlilerinden biri olan ve Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, 2014-2015 yılında İstanbul Küçükyalı'da faaliyete geçecek. 37 milyon liraya mal olan okulun geliri hiçbir şekilde başka bir sektör veya alanda kullanılmayacak. 


SIRADA ENSTİTÜ VAR! 

Rönesans Eğitim Vakfı'nın 5 yıllık hedefleri arasında Rönesans İlköğretim Okulları ve Rönesans Araştırma Enstitüsü'nün kurulması öne çıkıyor. Bu süre içinde ayrıca yükseköğrenim öğrencilerine verilen bursların yanı sıra, bilimsel araştırma ve proje destekleme fonlarının oluşturulması, inşaat sektörüne ara eleman yetiştirmek üzere eğitim kurumları açılması da hedefleniyor. Eğitim kurumlarında başarılı olanların ödüllendirilmesi yönündeki çalışmalar ise sürüyor. Rönesans Eğitim Vakfı; 2009 yılından bu yana yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye karşılıksız burs verdi. 2012, 2013 ve 2014 akademik yıllarında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde okuyan 40 öğrenciye yüksek lisans bursu sağlandı. Vakıf halen sosyal yardım kapsamında 46 ilköğretim ve lise öğrencisine burs veriyor. Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu'nu kurarak, Malatya İnönü Üniversitesi'ne hibe eden Rönesans Eğitim Vakfı'nın kitap ve eğitim seti kampanyaları ise sürüyor. 


ARAZİNİN YARISI ETKİNLİK ALANI 

Toplam 20 bin metrekarelik alanda bin 200 öğrenciye eğitim verecek TED Rönesans Koleji'nin arazisi, yüzde 50 etkinlik alanı, yüzde 20 yeşil alan olacak şekilde planlandı. 300 kişilik çok amaçlı salon, kapalı spor salonu, beden eğitimi salonu, jimnastik ve bale salonları, bireysel müzik odaları, bando ve orkestra odaları, sanat atölyeleri ve çeşitli kulüp odaları ile hizmet verecek okulun açık alanında ise 3 basketbol sahası, tenis kortları, etkinlik alanı, oyun terası ve bahçeler yer alacak. Dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan Leed Altın Sertifika'yı almaya hak kazanan ilk Türk koleji olan okulda, doğal havalandırmadan maksimum faydalanılarak enerji tasarrufu sağlandı. Okulun içindeki taze hava miktarı, standartlara göre yüzde 30 artırılırken, yaşam alanları gün ışığından maksimum yararlanacak. Okulda ayrıca zararlı bileşik içermeyen boya ve yapıştırıcılar kullanıldı. 


Yaşar Özay/ Sabah 


Geri Dön