15 / 05 / 2024

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 



RTÜK ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime ilişkin yorum ve tahminler yasak 

Yüksek Seçim Kurulu’na göre seçim günü saat 18:00’a kadar basın organlarında 14 Mayıs seçimlerine ilişkin yorum ya da tahmin yapılamayacak. Seçim günü, yani 14 Mayıs’ta, saat 18:00-21:00 arasında seçime yönelik haberler yayımlanabilecek. Sandıklar kapandığında yayın yasağı kalkmadan sonuçları duyurmak ya da halkı yanlış yönlendirecek haberler yapmak tamamen yasaklanacak. 

14 Mayıs saat 21:00’dan sonra tüm yayınlar serbest olacak. Ancak YKS gerekli gördüğü durumlarda bu saati ileri çekebilecek. Yayın yasağına uymayan yayın kuruluşları hakkında son derece ağır yaptırımlar yapılacak. YSK’nın koyduğu kuralların ihlali durumunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu gerekli yaptırımlar yapıp önemi alacak. Sandıklar kapandığında ise belirtilen saatte yasaklar kalkacak ve normal seçim programlarına devam edilebilecek. 

BİM’de ne alırsan al indirimli! Yastık kılıfı 59 TL’ye, baskılı pike 125 TL’ye, yatak örtüsü 150 TL’ye düştü!

Enflasyon şoku! Asgari ücretlilerin 3 bin 767 TL'si emeklilerin ise bir maaşı eridi...

Kocaeli Başiskele'de satılık 4 arsa!


Geri Dön