29 / 04 / 2024

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

RTÜK'ten seçim için ağır yaptırımlar var! Eğer buna uyulmazsa bakın neler olacak! 

Seçime sayılı günler kala YSK’nın seçime ilişkin ilan ettiği kurallar RTÜK tarafından tekrar hatırlatıldı. Yayın yasağına uymayan kuruluşlar hakkında en ağır yaptırımların uygulanacağı yönünde açıklamalar geldi. 



Tüm Türkiye, hatta dünya adına önemli olan 14 Mayıs seçimlerine sadece birkaç gün kaldı. RTÜK ise seçim haberlerine ve yayınlarına ilişkin yapılan açıklamaları hatırlatarak YSK tarafından koyulan kurallara uymayan yayın kuruluşlarına yaptırımlar yapılacağı açıklandı.  

YSK’dan açıklama 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, seçim propagandası yapan yayınların ve seçim haberlerinin duyurulmasına ilişkin kuralların Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığını söyleyerek bir hatırlatma daha yaptı. 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Millet Vekili Genel Seçimleri yaklaşırken radyo ve televizyonların sorun yaratmaması adına bazı kurallar tekrar hatırlatıldı.  

Seçimden 10 gün önce başlayan görsel, sözlü ve yazılı basınların kamuoyu araştırması da dahil anket gibi seçime ilişkin tahminlere yönelik eylemlerin gerçekleştirilmesinin yasak olduğu hatırlatıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun yayımladığı seçim takvimine göre propaganda serbestliği 13 Mayıs Cumartesi saat 18:00’da sona erecek. Cumartesi günü ise mitingler son olarak akşam saat 18:00’a kadar yayınlanabilecek. Seçimden bir gün önce saat 18:00’dan sonra yapılacak olan tartışma programlarında akademisyenlerin ve seçimlerde aday olmayanların yer almasında sakınca olmayacak. 


Geri Dön