04 / 05 / 2024

Rumlar, Rusya'yla da doğalgaz çıkarma anlaşması yapmış!

Rumlar, Rusya'yla da doğalgaz çıkarma anlaşması yapmış!

Güney Kıbrıs ile Rusya arasında, Rum yönetiminin tek taraflı ilan ettiği "Münhasır Ekonomik Bölgesi"nde bulunan iki parseli kapsayan doğalgaz çıkarma anlaşmasının imzalandığı iddia edildi



Rum Simerini gazetesi, Güney Kıbrıs ile Rusya arasında, en az iki parselde doğalgaz çıkarılması konusunda "anlaşmaya varılmış gibi göründüğünü", "Amiral Kuznetsov" isimli Rus uçak gemisinin gelecek ay Akdeniz'e inecek olmasının sebebinin de bu anlaşma olduğunu öne sürdü.
 
Rusya'nın Güney Kıbrıs'a vermeyi kararlaştırdığı kredinin de bu anlaşma çerçevesinde yer aldığını iddia eden gazete, geminin gövde gösterisi olarak Güney Kıbrıs'taki limanlardan birine yaklaşmasının da ihtimal dahilinde olduğunu yazdı. Gazete ayrıca Fransa, İngiltere ve Norveç'in de Güney Kıbrıs'ın diğer parsellerinde işbirliği yapma konusunda "flört eden ülkeler olduklarını" iddia etti. Kıbrıs Rum Yönetimi ile Rusya arasında yapılan kredi anlaşmasına göre, Kıbrıs Rum yönetimi Rusya'dan yüzde 4,5 faizle 2,5 milyar Euro'luk kredi alacak. Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, daha önce yaptığı açıklamada, "Kredi anlaşmasının Ada'nın doğal kaynaklarından istifade prosedürleriyle hiçbir bağlantısı olmadığını ve hiçbir şart içermediğini" savunmuştu.
 
İsrail helikopterleri Larnaka'da

Rum hükümeti, Akdeniz'de sismik araştırma yapan Türk gemilerini yakından takip ederken, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Larnaka'da gerçekleştirdiği tatbikat çerçevesinde 8 İsrail savaş helikopteri, pazar günü havaalanında iniş ve kalkış yaptı. Fileletheros gazetesi, İsrail'in dün Doğu Akdeniz bölgesinde geniş çaplı bir hava tatbikatı gerçekleştirdiğini ve helikopterlerinin Larnaka Havaalanı'na birçok kez iniş ve kalkışta bulunduğunu duyurdu.
Zaman/REMZİ SAMAR


Geri Dön