01 / 05 / 2024

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.



Rusya Merkez Bankası tarafından hazırlanan “Mali Piyasa Riskleri”  isimli rapor, yaptırımların ülke döviz piyasası üzerindeki etkisini gösterdi.

Başta yuan olmak üzere "dost" para birimlerinin Rusya döviz piyasasında artan payına dikkat çekilen rapora göre; Döviz piyasasında dost para birimlerinin payı Eylül'deki yüzde 27'den Ekim'de yüzde 31'e yükseldi. Bu artış büyük ölçüde yuanın yüzde 22'nin üzerindeki payından kaynaklanıyor.

Raporda, doların payının ise ekimde eylüle kıyasla yüzde 46’dan yüzde 42’ye gerilediği ve bunun yıl başından bu yana en düşük seviye olduğu kaydedildi.

Dünya ekonomileri krizden ne zaman çıkacak? Fed, Rusya ve Çin nasıl rol oynayacak?Rusya Merkez Bankası raporunda, doların payındaki gerilemenin ana nedeni olarak yaptırım risklerine ve iç piyasada dolar ve avro temin etme maliyetindeki artışa işaret edildi.

İhracatın dost ülkelere kaymasının, bu ülkelerin para birimlerine yönelik talebi artırdığına dikkat çekilen raporda, “En büyük ihracatçıların döviz satışlarının yapısında doların payı gerilemeye devam ederken, yuanın payı ise tam tersine arttı.” ifadelerine yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön