18 / 05 / 2024

Rus Turizmci Baranov: Türkiye inanç turizmi potansiyeli tam değerlendiremiyor!

Rus Turizmci Baranov: Türkiye inanç turizmi potansiyeli tam değerlendiremiyor!

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Antalya' nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesinde bir restoranda 2014 yılı için turizm değerlendirmesinde bulundu...




Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, dünyada inanç turizmi potansiyeli en yüksek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'de İstanbul, İzmir, Trabzon, Mardin, Hatay, Şanlıurfa, Van, İznik ve Antalya'nın ilahi dinlerin mabetlerinin bir arada olduğu nadir illerinden biri olduğunu belirten Baranov, bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. 


Baranov, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesinde bir restoranda 2014 yılı turizm değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'ye 14 yıldır Rus turist getirdiklerini belirten Baranov, 2000'li yılların başında egemen olan deniz,kum ve güneş turizmi üçgeni yanı sıra son üç yıldır eko, tarih, kültür, arkeoloji, spor, sağlık, kongre ve inanç turizmininde ön plana çıktığını söyledi. Türkiye'nin inanç turizmi potansiyelini İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Tunus kadar değerlendiremediğini savunan Baranov, Yunanistan'ın bile başta Selanik olmak üzere Osmanlı'dan kalma cami ve külliyeleri restore ettirerek 'inanç turizminin' hizmetine sunduğunu kaydetti. Mardin ve Hatay'ın ilahi dinlerin kesişme merkezi olduğunu belirten Baranov, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde Side Belediyesi'nin tapınaklar bölgesindeki M.S. 5'nci yüzyıldan kalma AA Bazalikası'nın restorasyonunu önemli bulduklarını ifade etti. 


Rus Hristiyanların inanç turu kapsamında ziyaret etmek istedikleri illerin başında İstanbul, İzmir, İznik, Mardin, Hatay ve Antalya olduğunu belirten Baranov, Antalya'nın Kaş ilçesi Kınık beldesi Xanthos Antik Kent'te M.S. 4'ncü yüzyıldan kalma kilise ile Demre(Kale) ilçesindeki Aziz Nikolaas Kilisesi'nin önemli ziyaret yerleri olduğunu kaydetti. 


Deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra Antalya'nın inanç turizm potansiyelinin yüksek olduğunu anlatan Baranov, "M.S. 3. yüzyılın ikinci yarısında Patara'da doğup Myra'da piskoposluk yapmış olan Aziz Nikolaos'ın saygın dini kişiliği öldükten sonra aziz mertebesine ulaşmasını sağlamış, başta eski Rusya Çarlığı olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinin en popüler azizi olmuştur. Almanya'm Freiburg, İtalya'nın Bari ve Napoli kentleri ile tüm Sicilya adasında özel saygı duyulan Aziz Nikolaos, Hollanda ve ingiliz dillerinde Santa Klaus olarak tanınmış, bunlar sayesinde Amerika'da da sevilerek New York'u koruyan azizlerden biri sayılmıştır. Bu bakımdan Antalya'nın inanç turizmi potansiyeli çok yüksek. Demre ve Side bu bağlamda önemli çok büyük. Side'de tapınaklar bölgesindeki restorasyonu önemsiyoruz. Geçen yıl 14 günlük Anadolu turu kapsamında 42 bin Rus turisti inanç turuna çıkardık. Tur kapsamında Hıristiyanlık, Musevilik ve Müslümanlarca kutsal olan bütün ibadet yerlerini ziyaret ettirdik. Özellikle Rus Hristiyanlar için Aziz Nikolaos Kilisesi'nde ayin yapmak önemli. " diye konuştu.


 

Bugün


Geri Dön