15 / 05 / 2024

türkiyede inanç turizmi

türkiyede inanç turizmi

Kültür Bakanlığı’ ndan inanç turizmi hamlesi… Türkiye’ nin dört bir yanındaki kiliselerin restorasyonu için ödenek ayrıldı. Amaç hem tarihi yapıları korumak hem de turist sayısını artırmak...

Rus Turizmci Baranov: Türkiye inanç turizmi potansiyeli tam değerlendiremiyor!

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, Antalya' nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesinde bir restoranda 2014 yılı için turizm değerlendirmesinde bulundu...

Huawei Mate 50 Pro'ya çılgın indirim! Fiyatı 7 bin 998 TL birden düştü! Bu inanılmaz dev indirimi kaçıran çok üzülür!

Huawei Mate 50 Pro'da inanılmaz bir indirim var! Fiyatı 7.998 TL düştü. Bu fırsatı kaçırmayın, aksi takdirde pişmanlık duyabilirsiniz! Hemen harekete geçin ve avantajlı fiyattan yararlanın. İşte Huawei Mate 50 Pro özellikleri ve 24 Nisan 2023 fiyat listesi...

Arçelik BEU 9030 D Aria Expert Buharlı Ütü'de inanılmaz indirim kampanyası! 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Arçelik Aria Expert Buharlı Ütü,gelişmiş buhar sensörü,akıllı ütüleme modu ve otomatik kireç temizleme teknolojisi sayesinde ilgileri üzerine çekiyor.

Mutfak tüpünde dev kampanya başladı! Büyük tüpe inanılmaz fırsat! Aygaz, İpragaz, Mogaz 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpüne zam yağmurunun ardından büyük bir kampanya geldi! yüzde 147 zam sonrası indirimi görenler gözlerine inanamadı! Peki, mutfak Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? Kampanyalı tüp fiyatları ne kadar? İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

İzmir Selçuk'ta inanç turizmi yapılacak!

2017'de düzenlenecek Uluslararası İnanç Turizmi'nin Selçuk'ta yapılması için aday olduklarını açıklayan Başkan Bakıcı, "Ayrıca Bülbül Dağı eteklerine Meryem Ana Heykeli dikiyoruz" dedi

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

türkiyede inanç turizmi Haberi

türkiyede inanç turizmi


ALTERNATİF turizm kapsamında inanç turizmini yeni bir dinamik olarak gören Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu'daki kiliseleri ayağa kaldırmak için yatırım yapıyor. Hıristiyanların tarihi mabetleri restore edilerek, yüksek gelir getiren inanç turizmine hazırlanıyor. Bakanlık, 2014 planına çok sayıda kiliseyi dahil etti. Demre’deki Aziz Nikolas Kilisesi, 800 bin lira ödenekle aslan payını aldı. Restorasyon programına giren diğer yapılar şunlar: 


- Aziz Helia (İzmir), Şark Kırık (Adana), Aziz Nikolas (Demre), Öşki Kilisesi (Erzurum), İşhan (Artvin), Yason (Ordu) kiliseleri - Erkekler Manastırı, Kızlar Manastırı, Elmalı ve Tokalı kiliseleri (Nevşehir)

- Misli Kilisesi (Niğde)

- Ağaçaltı, Karagedik, Yılanlı, Sümbüllü ve Pürenliseki kiliseleri...