28 / 04 / 2024

Rus Yatları Maldivler’e Demir Attı!

Rus Yatları Maldivler’e Demir Attı!

Rusya - Ukrayna Savaşı devam ederken, Rus milyarderler ultra lüks yatlarını Maldivler’e kaçırdı…



Rusya, karşılaştığı yaptırımlarla birlikte, ekonomik ve ticari baskılar, SWİFT sistemi dışında kalması, Rublenin değer kaybetmesi gibi pek çok sorun ile de mücadele ediyor. Tüm bu koşullar altında Rus milyarderlerin de ultra lüks yatlarını Malpler’e kaçırdığı bildirildi.  

Rus Yatları Maldivler’e Demir Attı! 

ABD’yle suçluların iadesi anlaşması olmayan Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Malpler'e demir attığı yada henüz o yönde seyir ettiği tespit edilen yatların arasında Rus milyarder Vladimir Potanin’in 88 metrelik “Nirvana” isimli süper yatı da yer alıyor. Gemi izleme verilerine göre, Rus milyarderlere ait 3 yat Malpler sularında seyir halindeyken görüldü ve şu ana kadar en az 5 ultra lüks yatın Malpler’de olduğu düşünülüyor.

Amerikanın Sesi’nde yer alan habere göre, “MarineTraffic” nakliye veri tabanındaki bilgilerde alüminyum devi Rusal’ın kurucusu Oleg Deripaska’nın sahibi olduğu lüks yat da Malpler'in başkenti Male açıklarında görüldü. Rus milyarder Alisher Usmanov’un Hamburg tersanesindeki 600 milyon dolar değerindeki 156 metrelik yatına Almanya tarafından el konulmuştu. Aynı zamanda Usmanov, AB’nin yaptırımların uygulanacağı Rus milyarderler listesinde yer alıyordu.

Rus Yatları Maldivler’e Demir Attı!

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı bir açıklamada Rus milyarderlerin suçlarını araştırmak için ABD Adalet Bakanlığı’nda yeni bir birim atayacaklarını bildirmişti. ABD yönetiminin, Rus milyarderlerin mallarına el koymak için sert önlemler alacağını açıklamasının ardından konu ile ilgili soru yöneltilen Malpler hükümet sözcüsü ise sessizliğini korudu.

IKEA ve H&M Rusya'dan Çekiliyor!

Rusya-Ukrayna krizi kripto paralara nasıl yansıdı? Uzmanlardan Rusya için çarpıcı kripto uyarısı!

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön