26 / 07 / 2024

Ruslar gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşü fırsata dönüştürdü!

Ruslar gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşü fırsata dönüştürdü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan etkisiyle emlak piyasasında yaşanan büyük sarsıntı birçok Rusya vatandaşını, yurt dışından konut alımına yöneltti. En fazla talep gören ülkelerin ise İtalya, İspanya ve Güney Kıbrıs olduğu bildirildi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle emlak fiyatlarında yaşanan büyük düşüş, yurt dışında konut sahibi olmak isteyen Rusya vatandaşlarının sayısını da yükseltti.

Kommersant gazetesinin emlak şirketi Knight Frank’ın verilerine dayanan haberine göre, "yurt dışında aternatif adres yaratabilmek için" salgın döneminde konut alanlar yüzde 20 oranında arttı. 

Rusya vatandaşlarının yurt dışında konut satım alımı için en fazla ilgi gösterdikleri ülkelerin İtalya, İspanya ve Güney Kıbrıs olduğu, bu ülkelerdeki konutlara talebin yüzde 50 arttığı bildirildi.

Knight Frank yöneticisi Marina Şalayeva, salgın döneminde konut fiyatlarındaki düşüşün bu artıştaki öncelikli faktör olduğunu belirtti.

Şlayeva, örneğin İtalya’nın Toskana bölgesinde konut fiyatlarının salgın dönemimde yüzde 40, Güney Kıbrıs’ta yüzde 25 ucuzladığını söyledi.

Salgının gidişatındaki belirsizlik sebebiyle, başka ülkelerde daimi oturum izni ya da  vatandaşlık sahibi olma imkanının da yurt dışında konut sahibi olmak isteyen Rus vatandaşların sayısını artıran sebeplerden biri olduğu belirtiliyor.

 

Ruslar, gayrimenkul için Türkiye'ye akın edecek!


Geri Dön