02 / 05 / 2024

Fehmi Ulu antika merakı yüzünden iş yerini müzeye dönüştürdü!

Fehmi Ulu antika merakı yüzünden iş yerini müzeye dönüştürdü!

Eskişehir 'de Antik Kafe adındaki çay ve kahvaltı salonu işletmecisi olan Fehmi Ulu çocukluğundan beri devam eden antika merakı dolayısıyla iş yerini adeta müzeye dönüştürdü.




"Antik Kafe" adındaki çay ve kahvaltı salonu işletmecisi Fehmi Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5,5 yıl önce açtığı iş yerinde, bugüne kadar topladığı antikaları sergilediğini belirtti. 


İş yerinde eski tüfeklerden heybelere, kahve değirmenlerinden eski radyolara kadar birçok malzemenin yer aldığını ifade eden Ulu, şöyle konuştu:


"Çocukluk yaşlarımda başlayan antika merakım devam ediyor. İş yerimi, antikalarımla adeta müzeye dönüştürdüm. Hem antikaları hem de ilçemizin tarihsel, kültürel ve geleneksel değerlerini de sergileme imkanı buldum. Bu merakım, müşterilerimin de yoğun ilgisini çekiyor. Müşterilerim, gözlerini alamadıkları eski eşyalarımı çok beğeniyor. İş yerimde çıkırık, eski madeni ve kağıt paralar, duvar saatleri, lambalar, bakır kaplar, tartı aletleri, eski teraziler, kumaş dokuma tezgahları da bulunuyor."  


Ulu, 2011 yılında Eskişehir'de düzenlenen "Benim Kıraathanem" adlı yarışmada üçüncülük ödülü kazandığını bildirerek, antika toplamayı sürdüreceğini sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön