28 / 04 / 2024

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında her iki ülkeden de çok sayıda insanın Antalya’ya göç etmesi ve burada ticari faaliyetlere başlamaları ile birlikte kurulan şirket sayısında yüzde 527 artış olduğu açıklandı.



Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının gözdesi haline gelen ve yıllardır özellikle Rusya’dan büyük göç alan Antalya, iki ülke arasındaki savaş sonrası adeta istilaya uğradı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) verilerine göre, iki ülkeden Antalya'ya gelen çok sayıda Rus ve Ukraynalı bu şehirde iş yeri kurdu.

ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, odaya kayıtlı yabancı şirket sayıları ile Rus ve Ukraynalılara ait şirket sayılarını açıkladı. 5 bin 695 kayıtlı yabancı girişimci içerisinde 1061 şirket ve yüzde 19 payla Rusların ilk sırayı aldığını belirten Öztürk, "Rusları, Alman ve İranlı yatırımcılar izliyor. 2022 yılında 1244 yabancı ortaklı firma kuruldu. Ruslar, 2021 yılına göre yüzde 527'lik artışla 2022'de 420 yeni yatırımcı sayısıyla da öne çıktı. Rus yatırımcıların 77'şer tanesi tarım ve bilişim, 73'ü gayrimenkul, 62'si otel-konaklama tesisleri, 54'ü restoran ve eğlence hizmetlerinde yer aldı" dedi.

Ruslar ve Ukraynalılar Antalya’yı istila etti! Açılan şirket sayılarında rekor artış var

Rusça tanıtım tabelalarında artış var

Platin’de yer alan habere göre, Rus ve Ukraynalıların yoğun yaşadığı bölgelerde birçok iş yerinin tabelasında Rusça tanıtım yazıları ciddi oranda arttı. Her sektördeki iş yerinin tabelalarında Türkçe ve Rusça ibareler birlikte yer alıyor. Hurma ve Liman'da özel doktor muayenehanesi, çiğ köfteci, emlakçı, güzellik salonu, telefon-bilgisayar tamircisi, araç kiralama, restoran, kafe, terzi, konfeksiyon gibi Rusça tabelalı birçok iş yeri bulunuyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön