29 / 04 / 2024

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Rus vatandaşlar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı. Türkiye'de Rus vatandaşların gayrimenkul yatırımları geçen seneye göre yüzde 60 yükseldi.



Moskova merkezli emlak komisyonculuğu şirketi Tranio, Rusların gayrimenkulde tercih ettiği kentleri belirledi. Popüler arama motoru Yandex'ten derlenen sonuçlara göre; Rusların ikamet ve yatırım için gayrimenkul tercihlerinde ilk sırada Türkiye yer aldı.

Son 12 ayın baz alındığı rapora göre; Türkiye'ye göçle ilgili ortalama soru sayısı 2020'ye göre yüzde 50 yükseldi. Türkiye, ABD ve Almanya'dan sonra Türkiye üçüncü sırada yer aldı. Yapılan aramalara göre; ikametle ilgili sorgularda ('oturma izni', 'pasaport', 'vatandaşlık' gibi) ve gayrimenkul satın alma sorgularında Türkiye ilk sırada yer alıyor. Ortalama olarak, Ruslar ayda 22.000'den fazla Türk pasaportu almakla ilgili araştırma yapıyor.

Rusların gayrimenkulde tercihi Türkiye!

Açıklanan rakamlara göre; Türkiye'den yatırım yapan Rusların sayısı 2020'ye oranla yüzde 60 arttı. Tranio'nun açıklanan bilgilere göre, 2021'de uzaktan çalışan birçok Rus vatandaşı Türkiye'ye seyahat ederken, diğer birçok uluslararası sınır onlar için kapatılmıştı, bu da onları daha sonra ülkede mülk satın almayı veya Türkiye'de oturma izni almayı düşünüyor.

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!


Geri Dön