29 / 04 / 2024

Rusların Türkiye’de 290 bin 980 gayrimenkulü bulunuyor!

Rusların Türkiye’de 290 bin 980 gayrimenkulü bulunuyor!

Türkiye’de evi olan Ruslar iki ülke arasında yaşanan uçak kriziyle tedirgin oldu. Antalyalı emlakçılar “Evini satmak isteyen de var, bizi arayıp Türkler’in Ruslar’a karşı tavrını soran da var” bilgisini verdi.



Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ekonomik yansımaları gayrimenkulde de hissedilmeye başlandı. Türkiye’den ev alımını durduran Ruslar’ın bir bölümü ise var olan konutlarını  satışa çıkardı. Antalya Kemer’de faaliyet gösteren Caniş Gayrimenkul’ün sahibi Cavit Manist, “Son bir haftadır her gün mutlaka birkaç Rus gelip evini satmak istediğini söylüyor.  Daha önce ağırlıklı olarak almak istediklerini söylerlerdi” dedi. Second Home Turkey Antalya Temsilcisi Cem Acar da bu dönemde bölgede evi olan Rusya’nın telefon trafiğini artırdığını aktardı. Acar, “Ruslar uçak krizi çıktığından beri bizi arayıp durum nasıl, Türkler’in Ruslar’a karşı olumsuz bir tavrı var mı diye soruyor. Biz de kendilerine endişelenmelerini gerektirecek bir durum olmadığını aktarıyoruz. Böylece endişeleri zalıyor” şeklinde konuştu.


Yabancılar arasında 6’ncı sıradalar

 

Türkler için nasıl Rus pazarı önemliyse Ruslar için de Türkiye’nin önemli olduğuna vurgu yapan Doğa Gayrimenkul emlak uzmanı Volkan Dinç ise son dönemde yaşanan gerginliklerin ekonomimize olumsuz yansıyacağını ama bunun kalıcı olmayacağını söyledi. Gerginliğin iki taraf olarak masaya oturulup halledilebileceğine de dikkat çekildi. Nitekim Ruslar’ın Türkiye’de toplam 290 bin 980 gayrimenkulü bulunuyor. Bu gayrimenkullerin çoğunluğu Antalya ve Mersin gibi turizm alanlarında bulunuyor.  


Bugün Gazetesi


Geri Dön