16 / 05 / 2024

Ruslar Türkiyede nereden gayrimenkul alıyor

Ruslar Türkiyede nereden gayrimenkul alıyor

Türkiye’de evi olan Ruslar iki ülke arasında yaşanan uçak kriziyle tedirgin oldu. Antalyalı emlakçılar “Evini satmak isteyen de var, bizi arayıp Türkler’in Ruslar’a karşı tavrını soran da var” bilgisini verdi.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Önder Türkkanı kimdir? Önder Türkkanı nereden mezun?

Önder Türkkanı ne iş yapıyor? Önder Türkkanı hangi mesleği yapıyor? Önder Türkkanı nereden mezundur? İşte detaylar!

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye'deki konutlara akın ettiler! 

Türkiye'de 2022'de yabancılara yapılan konut satışı önceki seneye göre yüzde 15,2 artarak rekora ulaştı. 2022 yılında Ruslar Türkiye'de konuta akın ederken, Antalya'da satılan her üç konuttan biri yabancılar tarafından alındı. İşte ayrıntılar...

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre; bu yılın ilk yarısında Türkiye’de yabancıya konut satış rekoru kırıldı. İşte detaylar…

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Ruslar Türkiye'de ilk kez zirveye oturdu! Bu bir turizm haberi değildir

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; mart ayında 134 bin 170 olan konut satışı nisan ayında 133 bin 58’e geriledi. Konut satışında yabnacılar kategorisinde ise zirveye ilk kez Ruslar yerleşti. Yabancılara yapılan konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,1 a

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Ruslar Türkiye'den ev alıyor!

Rusya'da yayımlanan resmi kararların yer aldığı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre, Rusların yurtdışında gayrimenkul alımlarının arttı. Ruslar, yazlık ev alımlarında Bulgaristan'dan sonra en çok Türkiye'yi tercih ediyor.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Yapı kayıt belgesi nereden alınır?

İmar barışında e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, başvuru onaylandıktan sonra yapı kayıt belgesi nereden alınır?

Yapı kayıt belgesini nereden alacağım?

İmar barışında başvurusu onaylananlar Yapı Kayıt Belgesini nereden alacak? Siz de "Yapı kayıt belgesini nereden alacağım?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Ruslar Türkiyede nereden gayrimenkul alıyor Haberi

Ruslar Türkiyede nereden gayrimenkul alıyor

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ekonomik yansımaları gayrimenkulde de hissedilmeye başlandı. Türkiye’den ev alımını durduran Ruslar’ın bir bölümü ise var olan konutlarını  satışa çıkardı. Antalya Kemer’de faaliyet gösteren Caniş Gayrimenkul’ün sahibi Cavit Manist, “Son bir haftadır her gün mutlaka birkaç Rus gelip evini satmak istediğini söylüyor.  Daha önce ağırlıklı olarak almak istediklerini söylerlerdi” dedi. Second Home Turkey Antalya Temsilcisi Cem Acar da bu dönemde bölgede evi olan Rusya’nın telefon trafiğini artırdığını aktardı. Acar, “Ruslar uçak krizi çıktığından beri bizi arayıp durum nasıl, Türkler’in Ruslar’a karşı olumsuz bir tavrı var mı diye soruyor. Biz de kendilerine endişelenmelerini gerektirecek bir durum olmadığını aktarıyoruz. Böylece endişeleri zalıyor” şeklinde konuştu.


Yabancılar arasında 6’ncı sıradalar

Türkler için nasıl Rus pazarı önemliyse Ruslar için de...