27 / 04 / 2024

Rusya Kafkas kayak pistine yatırımcı arıyor!

Rusya Kafkas kayak pistine yatırımcı arıyor!

Rusya, Kuzey Kafkasya’da 5 büyük kayak tesisi inşa etmek için yatırımcı arıyor. Rus hükümet yetkilileri 15 milyar doları bulacak yatırım için Davos’ta nabız yoklamaya başladı



Ancak yatırım için Çeçenistan ve Dağıstan’ın da içinde yer aldığı Kuzey Kafkasya’nın seçilmesi soru işaretleri yarattı. Bir süre önce Rusya’dan sınır dışı edilen yatırımcı William Browder, projeyi ‘absürd’ olarak nitelendirerek, “Bir çok kayak tesisi kârlı işletmeler değil. Bir de kurşunlardan kaçmak için hızlı kaymanız gereken bir yere kuruyorsanız işiniz zor” yorumunda bulundu.

Otelde patlama oldu
Bu arada Microsoft kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in kurduğu vakıf ile Abu Dabi Şeyhi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Afganistan ve Pakistan’da çocuk felci ve benzeri hastalıklara karşı aşı programlarında kullanılmak üzere 50’şer milyon dolar bağış yaptı. Öte yandan, dün Davos’ta bir oteldeki ‘küçük’ patlama korku yarattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bir İsviçre gazetesini arayan Davos karşıtı bir grup patlamayı havai fişek kullanarak yaptıklarını açıkladı.
Milliyet


Geri Dön