28 / 04 / 2024

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.



 

Rusya Merkez Bankası, piyasaların beklentilerine uyumlu şekilde faizi yüzde 7,5 düzeyinde bırakma kararı aldı. Yapılan açıklamada, “Politika faizinde değişiklik yapılmayarak yüzde 7,5 düzeyinde bırakma kararı alınmıştır” denildi.

Bankanın açıklamasında ekonomik faaliyetlerde beklentileri aşan şekilde toparlanma gerçekleştiğine işaret edildi. Rusya’da meydana gelen fiyat artışlarının geçen yılın sonundan başlayarak hızlandığını belirten Banka, “Fiyat artışları yine de ılımlı seviyelerde kalmayı sürdürüyor” ifadesini kullandı.

RİSKLERİ YÜKSELTEN FAKTÖRLER

Gelen bilgilere göre Rusya piyasalarında bu konuda beklentiler de Merkez Bankası tarafından politika faizinin sabit tutulacağı  şeklindeydi.

 Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

 Artan bütçe harcamaları, istihdam piyasasının durumu ve kötüye giden dış ticaret koşullarının, enflasyon yönünde riskleri yükselttiği belirtilen açıklamada, 2023 sonu için enflasyon beklentisine de değinilerek, enflasyon oranının yüzde 4,5 ve 6,5 düzeyinde olmasına yönelik beklenti vurgulandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön