06 / 05 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...




Yüksek ve orta gelir grubu göçüyor mu?

Yaptığı açıklamada ülkemizin en çok gayrimenkul sattığı ülkeler arasında Rusya’nın, İran ve Irak'tan sonra 3. sırada yer aldığını kaydeden ve Ukrayna’nın da talebi artan pazarlar arasında bulunduğunu kaydeden Abdüssamet Bahadır “Öncelikli olarak günümüzde böyle savaşların olmamasını ve mevcut savaşın bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz.  Ancak diğer yandan da direkt acentelerden aldığımız bilgilerden Rus ve Ukraynalılar’ın ülkemize ilgisinin ciddi şekilde arttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Savaş sonrasında sadece Ruslar’ın değil, Ukraynalılar’ın da Türkiye’den ciddi miktarda gayrimenkul satın almak üzere harekete geçeceklerini öngörüyoruz. Güvenli bir yaşam için vatandaşlık almak istiyorlar. Bu konuda ciddi talep var. Savaş bittikten sonra ülkelerin yüksek gelir gruplarının yanı sıra orta gelir grubunun da göçüyle karşılaşabiliriz. Şu anda bankalar üzerinden işlem yapılamıyor. Dolayısıyla onlar da para transferi sorununun çözülmesini bekliyorlar. Sonrasında o bölgeden gelen yatırımcı sayısında iki kat artış bekliyoruz” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Yaptığı açıklamada bölgeden kaçmaya çalışanların aileleri ile beraber güvenli biçimde yaşayabilecekleri, işlerini kurabilecekleri, paralarını aktarabilecekleri ve hatta vatandaşlık alabilecekleri yerler aradığını kaydeden Abdüssamet Bahadır, ülkemizin de bu konuda en önemli alternafifler arasında yer aldığını dile getirdi.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?


Geri Dön