02 / 05 / 2024

Rusya'da iflas eden şirketler yerini Türklere bırakıyor!

Rusya'da iflas eden şirketler yerini Türklere bırakıyor!

Rusya'daki kriz nedeniyle son üç ayda 8 inşaat şirketi iflas bayrağını çekince, bu durum pazarda yer edinen Türk şirketleri için umut oldu. 30 inşaat firmasının 114 projesi iflaslar yüzünden zarar gördü.



RUSYA'DA krizden etkilenen şirketler projeleri yarıda bıraktı. 30 inşaat firmasının 114 projesi iflaslar yüzünden zarar gördü. İflaslar bankacılık sektörünü de etkilemeye başladı. 


Rusya'daki kriz nedeniyle son üç ayda 8 inşaat şirketi iflas bayrağını çekince, bu durum pazarda yer edinen Türk şirketleri için umut oldu. 


TÜRK müteahhitlik şirketlerinin ilk göz ağrısı Rusya'da yerel firmalar zora girince meydan Türklere kaldı. ENKA, Rönesans ve Polimeks gibi Türk inşaat devlerinin bir çok proje yürüttüğü pazarda son 3 ayda sekiz Rus şirketi daha iflas bayrağı çekti. Böylece son dönemde iflas eden Rus şirket sayısı 30'a çıktı. 


Ulusal İnşaatçılar Birliği ve İnşaat Kompleksi Ajansı'na göre AleutStroy şirketi iflas eden şirketlerin arasında en büyük firma oldu. AleutStroy, Moskova'nın gözdesi olan Odinsovo Bölgesi'ndeki Gusarskaya Ballada yaşam merkezini inşaa ederek sektörde yankı uyandırmıştı. Rusya'daki krizin ardından büyüklü küçüklü 3 bin 700 inşaat şirketinde mali kontroller yapıldı, inşaatı bitmeyen projeler açıklanan iflaslar sonrası yarıda kaldı. Rusya'da bazı bölgelerde daire satın almış müşteriler mağduriyetlerini dile getirmek için eylem yaptı. 


Rusya'daki ekonomik krizden Denizbank'ın sahibi olan Sberbank da etkilendi. 2015'in ilk yarısında kârı yitede 56 oranında düşen Sberbank, iflas etmek üzere olan birkaç inşaat şirketine tazminat davası açtı. Krizin inşaat sektörünü vurmasından birkaç ay önce Rus ekonomi uzmanları şirket sahiplerini uyarmıştı. 


Yeni Yüzyıl


Geri Dön