18 / 05 / 2024

rus şirketler iflas ediyor

rus şirketler iflas ediyor

Rusya'daki kriz nedeniyle son üç ayda 8 inşaat şirketi iflas bayrağını çekince, bu durum pazarda yer edinen Türk şirketleri için umut oldu. 30 inşaat firmasının 114 projesi iflaslar yüzünden zarar gördü.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

İflas haberleri gelmeye başladı! Şirketler tek tek kepenk kapatıyor! İzmir ilk sırada!

Ege Bölgesi'nde ekimde 427 şirket iflas haberini açıklalarken, 10 ayda bu rakam 5 bin 51'e ulaştı. Manisa'da 402 şirket iflas ederken İzmir'de 2 bin 217 şirket kepenk kapattı.

Kriz derinleşiyor! Şirketler bir bir iflas ediyor! Bir ayda 762 şirket...

Almanya’da açıklanan son verilere göre, eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Rusya’nın milyarderleri Ukrayna krizi nedeniyle 32 milyar dolar kaybetti!

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilimler Rus milyarderlerin servetini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dev Rus şirketler yılbaşından itibaren 32 milyar dolar gerileme yaşadı.

İflas eden şirketler listesi 2021!

İnşaat sektöründe faaliyette bulunan ancak maddi sorunlar yaşayan şirketler iflas kararını açıklıyor. İşte iflas eden şirketler listesi 2021...

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Rus ve Çinliler Maraş tapusu peşinde!

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

AST İnşaat iflas etti!

İflas eden Antalya’daki Mardan Palace Otel’in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov’un oğullarına ait olan AST İnşaat Turizm A.Ş de iflasını açıkladı. Şirket, iflas eden ünlü otelin de mülk sahibiydi...

İflas isteyen şirketler yeni anlaşmayla toparlanacak!

Prof. Dr. Oğuz Atalay, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, bu kapsamda iflas isteyen şirketlerin toparlanabileceğini belirtti.

Ali Ağaoğlu'ndan 'iflas' iddialarına yanıt!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sosyal medyadaki iflas iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Ağaoğlu şirketinin toplam borçlarının bilançoya oranının yüzde 10'u bile olmadığını belirterek, 'konkordato' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

'Ali Ağaoğlu iflas etti' iddiasına açıklama geldi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, sosyal medyada yayılan iflas iddialarına yanıt verdi...

rus şirketler iflas ediyor Haberi

rus şirketler iflas ediyor

RUSYA'DA krizden etkilenen şirketler projeleri yarıda bıraktı. 30 inşaat firmasının 114 projesi iflaslar yüzünden zarar gördü. İflaslar bankacılık sektörünü de etkilemeye başladı. 


Rusya'daki kriz nedeniyle son üç ayda 8 inşaat şirketi iflas bayrağını çekince, bu durum pazarda yer edinen Türk şirketleri için umut oldu. 


TÜRK müteahhitlik şirketlerinin ilk göz ağrısı Rusya'da yerel firmalar zora girince meydan Türklere kaldı. ENKA, Rönesans ve Polimeks gibi Türk inşaat devlerinin bir çok proje yürüttüğü pazarda son 3 ayda sekiz Rus şirketi daha iflas bayrağı çekti. Böylece son dönemde iflas eden Rus şirket sayısı 30'a çıktı. 


Ulusal İnşaatçılar Birliği ve İnşaat Kompleksi Ajansı'na göre AleutStroy şirketi iflas eden şirketlerin arasında en büyük firma oldu. AleutStroy, Moskova'nın gözdesi olan Odinsovo Bölgesi'ndeki Gusarskaya Ballada yaşam merkezini inşaa ederek sektörde...