28 / 04 / 2024

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 



Türkiye'de olduğu gibi Rusya'da da inşaat sektöründe fiyat artışları yaşanıyor. Konu hakkında açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, inşaat malzemelerinin fiyatlarındaki yükselişin kaygı verici olduğunu kaydetti.
 
Yerli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, “Rossiya” fuarında inşaat konusuna ilişkin konuşan Husnullin, Federal Tekelleşmeyle Mücadele Servisinin inşaat malzemelerindeki haksız fiyat artışlarını  inceleyeceğini ve valilelere konuyla ilgili denetim yapmaları talimatı verildiğini açıkladı. 
 
Yaptırımların sadece büyük inşaatları etkilediğini, küçük ölçekli ve yol inşaatlarında farklılık olmadığını aktaran Husnullin, “İnşaat malzemeleri fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdik. Bu bizi kaygılandırıyor. Görüyoruz ki, çimento fiyatı bir kez daha arttı, inşaat demiri ve borular zamlandı. Bu her şeyin maliyetini etkiliyor" dedi.
 
Turkrus.com da yer alan habere göre, son 3 senede ülkede inşaat sektörünün yüzde 24 büyüdüğünü ifade eden Başbakan Yardımcısı, yaptırımların bu sektörde olumlu etkilerinin de olduğunu, yerli üretimin geliştiğini anlattı.
 
Husnullin, Rusya’nın inşaat alanında yaşadığı başlıca problemin ise yerli üretimi olmayan yol inşaat makinelerinde yaşanan açık olduğunu belitti.
 
Rusya’da, örneğin inşaat demirinin ton fiyatı 2022 başında 34-35 bin rubleyken, 1 senenin ardından bu rakam 60 bin rubleye yükseldi.

Rusya da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

KİRALIK İLANLARINDA DÜŞÜŞ

Öte yandan Moskova'da kiralık daire sayısı yılbaşından bu yana yüzde 66 düştü. Emlak acentesi INKOM'un verilerini haberleştiren RBC gazetesi, kiralık konut sayısının son 30 senein en düşük seviyesine gerilediğini kaydetti.
 
Est-a-Tet ve Avito gibi emlak servisleri de ilan sayılarında yüzde 50'lere varan düşüş gözlediklerini aktardı. İNKOM yetkilisi Oksana Polyakova kentte özellikle bütçe dostu segmentte ciddi bir arz açığının yaşandığını söyledi.
 
Analistler arzdaki gerilemeyi öncelikle talebin yüksek seyrine ve aktif kiralama sezonunda olunmasına bağlıyor. 2022 yılında Rusya'yı terk eden beyaz yakalıların kitlesel halde geri dönmeye başlaması da kiralık ev bulmayı güçleştiren etkenler arasında bulunuyor.
 
Fakat sene sonuna doğru kiralık ev talebinin düşmesiyle birlikte durumun normale dönmesi bekleniyor.

Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı!

Tüp fiyatlarında son durum! Tüp fiyatları yine zirve yaptı...

Milletvekili Karaismailoğlu: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak, bina sahibine mali avantaj sağlanacak!


Geri Dön