29 / 04 / 2024

Rusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor!

Rusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor!

Rusya'da emlak sektöründeki dolandırıcıkların önüne geçmek için konutların teminat gösterilmesi karşılığında mikro kredi vermenin yasaklanması için teklif verildi.



Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina,  emlak sektöründeki dolandırıcıkların önüne geçmek için, mikrofinans kuruluşlarının, konutların teminat gösterilmesi ile kredi vermelerinin devlet tarafından yasaklanması gerektiğini ifade etti.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; mikrofinans hizmetleri sektörünün hızla büyüdüğü belirten Matvienko, “Maalesef art niyetli faaliyetler artıyor. Fahiş faizlerle, zor durumdaki insanlara kredi verip sonra evlerine el koyuyorlar. Temel sorun, yasa dışı kreditörlerin, mikrofinans kuruluşu maskesi altına gizlenmeleri” açıklamasında bulundu.

Yasa dışı mikrofinans faaliyetlerinde bulunan kişilere yönelik para cezasının 500 bin rubleden 2 milyon rubleye çıkarılmasını talep eden Nabiullina, adli cezaların uygulanmasını istedi.

Öneriye destek veren Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ise, “Maddi sıkıntı içinde olan bir kişi, muhakeme yapamaz, çünkü acilen bu sorununu çözmek ister. İnsanlar sahip oldukları tek konuttan mahrum kalıyorlar. Çocukları, aileleri bu evlerde yaşıyor. Bunu yasaklamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Geri Dön