02 / 05 / 2024

Rusya'da 'mini ev' trendi gündemde!

Rusya'da 'mini ev' trendi gündemde!

Rusya'da konut sorununu hafifletmek için harekete geçildi. Ülkede "Japon usulü" 12 metrekarelik daireler inşa edilmesi konuşuluyor.



Rusya'da dar gelirliler, bekarlar, öğrenciler ve şehre dışarıdan gelenler için konut sorununu hafifletmek için çalışmalar başlatıldı. Türkiye'ye göre oturum alanlarının zaten küçük olduğu ülkede "Japon usulü" 12 metrekarelik daireler inşa edilmesi gündeme geldi.

Argumentı i Faktı dergisi, Moskova'daki yeni inşaat projelerinde bulunan 11,6 metrekarelik mikro dairenin 2,7 milyon rubleden, yani 42 bin dolardan alıcı olduğunu ifade edildi. Tataristan'ın başkenti olan Kazan'da da 12 metrekarelik bir daire 1 milyon 350 bin rubleye satışı yapıldı. Novosibirsk'te satılan benzer bir dairenin fiyatı ise 850 bin ruble. Çelyabinsk'te ise satış bedeli 450 bin rubleye kadar azalıyor.

Rusça karınca yuvası "muraveynik" ifadelerinde yer alan ilhamla "çeloveynik", yani insan yuvası olarak adlandırılan bu dairelere talebi her geçen gün artış gösterirken emlak acenteleri de doğruluyor. Önde gelen acentelerden INKOM'un bir yetkilisi, yeni neslin öncelik algısının tamamen değiştiğine dikkat çekerek, konuttan konfor beklentisinin eski nesiller kadar yüksek olmadığı ifade ediliyor.

Acente yetkilisi yeni eğilimin Moskova ve St. Petersburgla sınırlı kalmadığını, Krasnoyarsk, Yekaterinburg ve hatta Arhangelsk gibi bölgelerde de çok sayıda 11-12 metrekarelik yeni dairenin inşa edildiğini kaydetti.
 


Geri Dön