05 / 05 / 2024

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

Bilişim uzmanları, beyaz yakalıları yeni bir kimlik avı dolandırıcılığına karşı uyardı. Linkedin’de iş arayanların dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, siber suçluların global markaların İK yöneticisi kılığına girerek kullanıcıların kişisel bilgilerini çaldığını belirtiyor.



Dijitalleşmenin her alanda hızlanmasıyla birlikte siber suçlar da çığ gibi büyüyor. Uzmanların sosyal medyada veya internette gezinirken, siber saldırılara karşı uyanık olması gerekiyor.

Rüya gibi iş vaatlerine kanmayın, tuzak olabilir!

İş arayanların buluşma noktası olan sosyal medya ağı Linkedin’den yapılan paylaşımlara ilişkin uyarılarda bulunan Kaspersky uzmanları Orta Doğu, Türkiye, Afrika (META) bölgesindeki insanları, rüya gibi bir iş vaadiyle hedef alan yeni bir kimlik avı dolandırıcılığının dalga dalga yayıldığına ilişkin uyarılarda bulundu.

TÜRKİYE’Yİ DE HEDEF ALDILAR

Siber suçluların özellikle BAE, Türkiye ve Nijerya'dan gelen kullanıcılara odaklandığına dikkat çeken uzmanlar, siber suçluların üst düzey moda markalarının İnsan Kaynakları (İK) yöneticisi kılığına girerek kurbanlarının Facebook İşletme hesaplarının kimlik bilgilerini çaldığını ve parasal kazanç için reklam yayınlamak amacıyla sahte dosyalar indirmeye teşvik ettiğini ileri sürüyor.

Siber suçluların genel olarak dijital pazarlama ve satış alanında çalışan insanları hedef aldığını söyleyen Kaspersky uzmanları, dolandırıcılık ağında ilk adımın ‘iyi bir maaş’ vaadiyle Linkedin üzerinden iletişime geçtiği, kurbanlarının ilgisine göre kötü amaçlı bir bağlantı paylaşarak adayları, hedeflerine başarılı bir şekilde ulaşmak için işle ilgili olduğunu iddia ettikleri belgeleri bir bulut depolama platformundan indirmeye ikna ettiklerini ileri sürdü.

Kaspersky uzmanları, dolandırıcıların cihazlara sızmak için Ducktail adlı kötü amaçlı bir yazılım kullandıklarını tespit ettiklerini belirterek Facebook Business hesaplarının kullanıcı girişlerini ve şifrelerini çalmak için tasarlanan Ducktail’in, fark edilmeden kalmak için gizli teknikler kullandığını kaydediyor.  


Geri Dön