28 / 04 / 2024

Sabah ve ATV'nin satışı, Rekabet Kurumu onayından geçince kamuoyu ile paylaşıldı!

Sabah ve ATV'nin satışı, Rekabet Kurumu onayından geçince kamuoyu ile paylaşıldı!

WSJ Türkiye'ye göre Turkuvaz Medya Grubu'nun yeni sahibi, Kalyon Inşaat'ın sahiplerine ait olan Zirve Holding AŞ oldu. Sektörde uzun zamandır beklenen bu satış, Rekabet Kurumu onayından da geçince kamuoyu satış konusunda haberdar oldu.




Çalık Grubu'nun, 2008 yılında 1.1 milyar dolar karşılığında satın aldığı Sabah ATV'yi elden çıkartırken ilginç bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı. WSJ Türkiye'nin haberine göre Turkuvaz Medya Grubu'nun yeni sahibi, Kalyon Inşaat'ın sahiplerine ait olan Zirve Holding AŞ oldu. Sektörde uzun zamandır beklenen bu satış, Rekabet Kurumu onayından da geçince kamuoyu satış konusunda haberdar oldu. 


İlginç savunma Ancak Rekabet Kurumu'nun bu satış için diğer başvurularda uygulamadığı ilginç bir detay vardı. Çalık Grubu, Sabah ve ATV'deki hisselerini Orhan Cemal Kalyoncu'nun sahibi olduğu Kalyon Grup'a satmıştı.

 

Uzun zamandır kendisine ulaşan her türlü satın alma ve birleşme başvurusunu onaylamadan önce web sitesi aracılığıyla kamuoyuna açıklayan kurum, Sabah ATV satışında bunu yapmadı. Başvurudan haberdar olmayan kamuoyu satış konusunda niyeti bile öğrenemeden direkt satışı öğrenebilmiş oldu. 


Rekabet Kurumu, yaptığı açıklamada bildirimin açıklanmama gerekçesini şöyle açıkladı: "Başvuru gelir gelmez hemen kurula soktuk. Karar hemen çıktığı için bildirimi açıklamadık. Rekabeti tehdit ettiğini düşündüğümüz bir nokta olsa mutlaka önceden açıklardık."


Sözcü


Geri Dön