28 / 04 / 2024

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu'ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

Rekabet Kurumu 29 Ocak tarihli Rekabet Kurulu kararlarını kamuoyu ile paylaştı. Rekabet Kurulu’nun aldığı karar göre emlak, vasıta satış/kiralama hizmeti veren ilan portallarına ceza yağdı. 



Rekabet Kurulu’na yanlış/yanıltıcı bilgi verildiği tespit edilen ilan portallarına ceza kesildi. Konuyla ilgili önemli değerlendirmeler yapan Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, “İlan portallarına ivedi olarak çeki düzen verilmesi gerektiğini hep ifade ediyorduk. Umarız devamı gelir” dedi.

İLAN SİTELERİ USULSÜZ İŞLER YAPIYOR

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Rekabet Kurumu’nun sarı site olarak bilinen ilan portalına kestiği cezayla ilgili kritik açıklamalar yaptı. 

İlan portallarının usulsüz işler yaptığını bir kez daha hatırlatan Akçam, “Rekabet Kurumu’nun konuya önem vermesi ve halkı yanıltan ilanlara gözünü kulağını kapatmaması bizi çok mutlu etti. Her defasında söylediğimizi bir kez daha tekrar etmek istiyoruz, ilan portallarına çeki düzen verilmeli” dedi.

Rekabet Kurumu ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

EMLAK DANIŞMANLARI İLE EV SAHİPLERİ DOĞRU ZEMİNDE BULUŞAMIYOR...

Rekabet Kurulu’nun aldığı karara değinen Akçam, “Kurul kararı uyarınca yürütülmüş olan soruşturma sürecinde Sahibinden isimli ilan portalı tarafından yanıltıcı bilgi verildiğine; bu nedenle 4054 sayılı Kanun’a göre Sahibinden isimli ilan portalına 2021 yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin binde biri oranında olmak üzere idari para cezası verilmesine karar verildi.

Biz her defasında ilan portallarının usulsüz işler yaptığını ifade ediyorduk. Çünkü ilan portallarında kurallar yok sayılarak birçok ev ilanı verilmekte, spekülatif fiyat artışlarına neden olunmakta ve tüm bunlar da beraberinde bilgi kirliliği getirmekte.

Hal böyle olunca emlak danışmanları ile ev sahibi olmak isteyenler ilan portallarından dolayı doğru zeminde buluşamamakta.” dedi.

Rekabet Kurumu ndan emlak ilan sitelerine ceza yağmuru!

İLAN PORTALLARINA DÜZENLEME YAPMAK ARTIK KAÇINILMAZ!

İlan portallarına düzenleme yapılmasının artık kaçınılmaz olduğununu altını çizen Hakan Akçam, “Konut sektöründe yaşanan yüksek fiyat artışının birçok nedeni olduğuna ve bunlardan birinin de  ilan portallarında sürekli değişen fiyatlar olduğunu belirtti.

Akçam yapılan düzenleme ile mülk sahiplerini de zor durumda bırakmadan ilan portallarının sayfalarında yer alan satılık veya kiralık ilanlar için maksimum yüzde 5 ile yüzde 10 oranında artış yapılmasına izin verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Bir gayrimenkulün sadece bir emlak danışmanı olmalı, bir ev için ilan portallarında birkaç ayrı ilan yayınlanmaması gerektiğinin altını çizen Akçam: ''En önemlisi ise ilan portalları içerisinde yetki belgesi olmayan tüm üyeler üyelikten çıkartmalı. Aynı zamanda aynı ilanın tekrar girilmemesi ile ilgili gerekli önlemlerin alınmasının sektöre iyi geleceği düşüncesindeyiz.”dedi.

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev almak hayal ötesi!

Geri Dön