29 / 04 / 2024

Sabahattin Birdal kimdir?

Sabahattin Birdal kimdir?

Vakıf GYO'nun 9 Mayıs 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Sabahattin Birdal kimdir, memleketi neresidir, hangi okullardan mezun olmuştur? hepsi haberimizde...




Sabahattin Birdal kimdir?


Sabahattin Birdal, 1952 yılında Kemah Erzincan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-Maliye Bölümü’nden mezun oldu. 


Meslek hayatına T. Vakıflar Bankası T.A.O.’da Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. Aynı bankada Müfettiş ve Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Faisal Finans Kurumu Banka Hizmetleri Müdürü, Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu’nda Şube, Birim Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 


Nisan 2004-Mart 2008 tarihleri arasında Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve Mart 2008-Ekim 2010 tarihleri arasında T. Vakıflar Bankası T.A.O.’da Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 27.10.2010 tarihinden itibaren T. Halk Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Birdal, 29.03.2013 tarihinden itibaren de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 


Sabahattin Birdal, 31 Mart 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Aynı zamanda T. Vakıflar Bankası T.A.O. Denetim Komitesi Üyesi ve Kredi Komitesi Yedek üyesi olan Sabahattin Birdal, 9 Mayıs 2014 tarihinde Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi.



Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sabahattin Birdal seçildi!



Geri Dön